foradia subscriutegrat

Noruecs de turisme per Alcoi

Visita a Alcoi del Club Noruec Costa Blanca de l’Alfàs del Pi. Un grup de més d’una vintena de noruecs ha visitat el MAF, la Llotja i l’Hospital Sueconoruec

Visita nuruecs

En la seua visita Alcoi han conegut l’antiga seu de l’Hospital Sueco-noruec./ lesmuntanyes.com

Un grup format per una trentena de ciutadans noruecs residents a l’Alfàs del Pi està visitant hui la nostra ciutat, en una excursió cultural organitzada pel Club Noruec Costa Blanca de l’Alfàs del Pi. Es tracta de la segona visita d’un grup procedent d’aquest Club, després que fa uns mesos el grup de senderisme d’aquesta entitat també visitara Alcoi per realitzar una excursió pel nostre entorn natural.

Durant la seua estada, els visitants han pogut conèixer la Llotja Sant Jordi, el Museu Alcoià de la Festa i, sobretot, l’antiga seu de l’Hospital Sueco-noruec, a l’edifici del Viaducte, ja que ha estat aquest el motiu central de la seua excursió a Alcoi. Els assistents també han pogut gaudir d’un dinar a un restaurant del Centre.

El Club Noruec Costa Blanca és l’entitat més important d’associacionisme de ciutadans noruecs fora del seu propi país, i en l’actualitat aplega a més d’un miler de membres. Entre ells s’organitzen en diversos grups: de lectura, d’història, de literatura, de pintura, d’artesania, de senderisme… que al llarg de l’any desenvolupen diverses activitats. Entre elles, ara, s’ha gestat aquesta nova visita a Alcoi per conèixer la història de l’hospital, una visita que ha comptat amb l’aportació d’un historiador que forma part del propi grup.

La regidora de Turisme Maria Llopis ha donat la benvinguda als membres de l’expedició al propi Ajuntament, destacant els diversos aspectes que ofereix Alcoi als visitants. Llopis subratlla que “aquest tipus de turista és un dels nostres objectius preferencials, perquè són grups formats per persones que resideixen en comarques properes, tenen interés per la cultura, la història, la gastronomia i el patrimoni, i per tant la nostra ciutat pot representar una oferta molt interessant per a excursions d’una o dues jornades. A més, la història de l’Hospital Sueconoruec és un nexe d’unió entre Alcoi i la comunitat nòrdica que resideix a la costa, de forma que poden trobar un al·licient important per descobrir la nostra ciutat. Des de Turisme continuem treballant per seguir portant aquesta mena de grups, perquè creiem que és un camí molt interessant per aconseguir un flux constant de turistes que ens visiten”.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *