foradia cdturisme

Mor Miguel Peidro Gomar, referent de la lírica alcoiana

El gran impulsor de la lírica alcoiana ha mort als 80 anys d'edat. Volem retre homenatge a la seva trajectòria i manifestar el nostre profund condol.

miguel-peidro

Miguel Peidro Gomar (1934-2015)./

La notícia de la mort de Miguel Peidro Gomar, als vuitanta anys d’edat, ha sigut un dur colp per a la música alcoiana i per a tota la ciutat en general.

Aquest músic alcoià va nàixer el 5 de juliol de 1934 i va assumir amb les albors dels anys cinquanta la direcció musical dels citats muntatges: “La Dolorosa”, “El Mal de Amores” i “Los Claveles” en 1953, interpretant a l’any següent “El Contrabando”, “El Puñao de Rosas” i “La Alegria de la Huerta” i una no escenificada “Marcha de Cadiz”. Miguel Peidro, conegut afectuosament pels seus amics com “El Chato” compaginava aquestes actuacions amb la seua participació en els programes radiofònics, sent recordat el seu bon fer en “Radio Chupete” (Abril, 1951).

També recordarem a Peidro per ser integrant de l’Orquestra Clippers, I és que, podem afirmar que Peidro Gomar és un excel·lent pianista acompanyador de veus, sent molt destacada la seua aportació musical en els muntatges zarzuelístics duts a terme a Alcoi entre els anys 1987 i 1998. Al costat de Lloret Miralles compondria el insubstituïble himne-cançó “La Moral del Alcoyano” (1978), escrit sobre lletra d’Armando Santacreu Sirvent. A més la seua vida professional va estar lligada intensament durant quasi quaranta anys a la signatura comercial “La Española”.

La Primitiva va voler retre-li homenatge en la seua memòria recuperant el seu article aparegut en la Revista de Festes de 2008, en el qual detalla tota la seua trajectòria musical. En l’escrit li defineixen com un home conreat, amic dels seus amics, defensor dels ideals musicals, i sobretot bona gent. Un músic amb majúscules, posseïdor d’una excel·lent sensibilitat. Una persona que ha impulsat i segueix fent-ho la lírica a Alcoi, un paladí de la sarsuela, un vertader mestre concertador”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *