foradia subscriutegrat

L’escola a casa en “Fem Familia”

El projecte, impulsat pel Departament d’Educació, busca ser un punt d’unió entre pares, docents i Ajuntament. L’escola de pares Fem Família compta ja amb un miler d’usuaris.

Fem Família

L’escola de pares Fem Família compta ja amb un miler d’usuaris./ lesmuntanyes.com

El programa municipal Fem Família, una escola de pares organitzada pel Departament d’Educació de la Regidoria d’Empresa, Formació i Innovació, amb la col·laboració de les associacions de mares i pares (AMPA) de nou centres escolars, arriba ja a vora un miler de participants en aquest segon any de funcionament. El projecte, que es constitueix amb l’objectiu de servir de nexe d’unió entre la comunitat docent, els pares i mares, i la pròpia Regidoria, ofereix xarrades impartides per especialistes, amb posteriors tallers que se celebren al si de cada centre escolar.

Fem Família és una iniciativa impulsada des del passat any per la Regidoria que pretén que els pares i mares de xiquets entre 3 i 5 anys puguen treballar en equip per a resoldre dubtes i inquietuds sobre l’atenció dels seus fills i rebre assessorament i formació de professionals.


En paraules regidor d’Educació Manolo Gomicia,la família, junt amb l’escola, són la base de l’educació i formació dels xiquets. Ser pares és un treball que no s’ensenya i que a vegades pot generar dubtes i inquietuds. Per això hem creat Fem Família, una escola de pares i mares que els ofereix assessorament i formació. Una iniciativa que els guia sobre la millor forma d’actuar en diferents situacions i els uneix a altres pares i la comunitat docent per a compartir els problemes i ajudar-se uns amb altres”.

Manolo Gomicia

Manolo Gomicia./

El regidor indica, no obstant, que el programa continua adaptant-se per millorar el seu format i ser més efectiu per als pares i mares participants:Hem detectat que molts usuaris no pot assistir a les conferències pel seu horari, i ara mateix s’està realitzant una enquesta entre els usuaris per trobar un horari més idoni. Des de la Regidoria el que volem és ajudar als pares i mares oferint ferramentes per millorar l’educació, i per això creiem que és molt positiu comptar amb aquestes conferències i tallers”.

Recordem aquets programa ofereix orientació, informació i assessorament sobre temes relacionats amb el desenvolupament i l’educació dels infants, com ara la nutrició, la higiene, el joc o la motivació. A més, facilita als pares i mares recursos per a promoure actituds, valors i habilitats que els permeten fer front de manera responsable a la relació amb els xiquets. La Regidoria desenvolupa aquest programa a través de xarrades informatives impartides per professionals de l’educació i la salut, amb posteriors tallers que permeten als usuaris posar en pràctica allò que s’ha aprés durant les sessions formatives. En el transcurs de les sessions els usuaris poden posar en comú les seues inquietuds i traslladar-les a la resta de membres així com als docents i responsables municipals. L’escola de pares Fem Família compta ja amb un miler d’usuaris.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *