foradia pressupostparticipatiualcoi

Les necessitats socials en observació

Benestar Social impulsa la creació d’un observatori que detecte les necessitats socials d’Alcoi. S’està treballant amb la col·laboració d’entitats locals.

benestar sociai

L’objectiu dels serveis socials és el d’assegurar el dret de les persones a viure dignament.

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa la creació d’un observatori de necessitats socials en què col•laboraran diferents entitats locals. L’objectiu d’aquesta iniciativa és el de conèixer la realitat social de la ciutat per a poder donar millor resposta a problemes o carències.
L’observatori prendrà com a punt de partida l‘Estudi Sociològic de necessitats socials d’Alcoi que realitza el sociòleg alcoià Saúl Mira. Per a posar-ho en marxa la Regidoria s’ha reunit amb diferents entitats de caràcter social que puguen visualitzar la problemàtica des de dins de la seua organització; quantificant les persones afectades per tipus de col•lectiu i prioritzant les seues necessitats.

El següent pas d’aquest estudi és l’anàlisi de la situació de la interacció del departament de Benestar Social, destacant la tramitació i burocràcia dels recursos del Consistori, el nombre d’entitats socials del municipi, les característiques dels sol·licitants de prestacions, la representació de les entitats i la informació que des del departament s’ofereix als sol·licitants sobre les entitats socials locals.

Aroa Mira

Aroa Mira./

 

La regidora de Benestar Social Aroa Mira indica al respecte que “la Regidoria de Benestar Social i les entitats de la ciutat han de treballar en consonància per a donar resposta a les necessitats de la població, per això hem posat en marxa aquest observatori que ens permeta detectar carències i fortaleses i quantificar la realitat social d’Alcoi. D’aquesta manera podrem donar millor resposta a les necessitats”.


Els resultats que s’obtinguen d’aquest observatori social estaran a disposició de la població d’Alcoi que podrà conèixer l’evolució de les situacions socials dels habitants del municipi i de les entitats que operen en ell. Les entitats socials  que participen a l’estudi són: Avanzar, Cáritas, Plataforma de la Dependència, Asfial, Voluntàries Hospital Verge dels Lliris, Associació de Sords, Acovifa i Adra.

Els agents implicats van realitzar una primera reunió en què es va visualitzar la situació de les entitats i els seus usuaris detectant els motius de vinculació d’aquests, el tipus d’activitats que realitza l’organisme i els efectes que produeixen en els beneficiaris. A més, es va tractar la cooperació entre entitats per tal de detectar demandes i necessitats més habituals.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *