foradia pressupostparticipatiualcoi

Lliuren els premis Sambori 2014

Els premis cobreixen tots els nivells educatius, des d’Infantil fins a modalitats universitàries i de formació de persones adultes.

IMG_0843

L’auditori d’Onil va acollir l’entrega dels Premis Sambori 2014./ lesmuntanyes.com

Els XVI Premis Sambori  2014 de redacció en valencià ja tenen guanyadors en la fase de les comarques de l’Alcoià-Comtat. S’han presentat 5000 treballs, dels quals, els guanyadors han passat a la final de País Valencià i han estat lliurats en un acte celebrat a l’auditori d’Onil, localitat que acollirà enguany una nova edició de les Trobades d’Escoles Valencianes.

samborin

Nombrós Públic  va acudir als Premis./

Els Sambori tenen dues fases, la de comarca i la de País, per això entorn a les Trobades d’Escoles en Valencià, cada Coordinadora comarcal d’Escola Valenciana organitza el seu premi Sambori, on participen els alumnes d’eixa comarca. Els primers premis de cada categoria comarcal, són els que concursen en el Sambori de País.

Els premis cobreixen tots els nivells educatius, des d’Infantil fins a modalitats universitàries i de formació de persones adultes. Participen 16 comarques valencianes per nodrir d’històries en valencià aquest projecte d’escriptura en la nostra llengua. Hi han dues novetats importants: Per primera vegada s’inclòs la participació dels i les alumnes amb Necessitats Educatives Especials, en dues modalitats: col·lectiva i individual.

IMG_0839

L’escoles van gaudir d’un dia d’encontre amb la literatura i el valencià./lesmuntanyes.com

Actualment el Sambori cobreix tots els nivells educatius, des dels xiquets d’infantil i primària fins als joves de secundària, batxillerat, passant pels universitaris i la gent que estudia a les Escoles d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes.

El Premi Sambori va nàixer l’any 1998 i va ser una iniciativa impulsada des d’Escola Valenciana per a promoure i difondre l’ús del valencià dins l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de les xiquetes i xiquets valencians. L’any 2004, donat l’èxit del certamen, Escola Valenciana, juntament amb altres entitats, va crear la Fundació Sambori des de la qual s’impulsen els premis.

IMG_0832

L’Orquestra Jove d’Onil ./

A l’acte han estat el president de la Coordinadora pel Valencià, Francesc Gisbert, i Josep Vicent Garcia, responsable de la Fundació Sambori d’Escola Valenciana, l’alcalde d’Onil, José Ramón Francés i la regidora de cultura, Prados Vicent.

 

El lliurament  va ser amenitzat per l’orquestra jove d’Onil.

 

Font: Coordinadora pel Valencia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *