foradia subscriutegrat

Xº Aniversari del Museu de la Biodiversitat d’Ibi

El Museu de la Biodiversitat va celebrar el seu Xº Aniversari amb multitud d'activitats per a tots els públics. Més de 3.500 persones van gaudir de la jornada.

museu

Aquest passat dissabte, 25 d’octubre, la jornada va començar amb la conferència “Per què conservar espècies en perill?”, a càrrec de Miguel Delibes De Castro, membre de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa i President de la Societat Espanyola per a la conservació i Estudi de Mamífers, que compta amb multitud de premis i reconeixements, com el premi Nacional de Medi ambient Félix Rodríguez de la Font en 2001 o el Premi del Mèrit a la Conservació del WWF Internacional en 2005. El lloc escollit per a la conferència va ser el Centre Social Polivalent Ciències Biològiques en la Universitat Complutense de Madrid.

A continuació, a les 11’30h es va dur a terme en la nova sala d’exposicions “La Sabana Africana” el compte contes sobre “La Biodiversitat de la Font Roja”, a càrrec de Jordi Raúl. Una activitat que va tenir un gran acolliment sent molts els menuts i adults que van assistir per a conèixer una mica més sobre la riquesa d’éssers vius presents en el nostre parc natural. Els xiquets també van gaudir amb els tallers relacionats amb la biodiversidad de la Sabana Africana i de les tribus presents en aquests ecosistemes.

A les 12’30h es va dur a terme l’acte inaugural per part de les autoritats, presidit per Rafael Serralta, Alcalde d’Ibi, i en el qual van participar Amparo Navarro, Vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació de la Universitat d’Alacant, Mª Angeles Marco, Directora de l’Institut Universitari de Recerca CIBIO, Eduardo Galant, Director del Museu de la Biodiversitat i Francisco Javier Sogorb, Director Territorial d’Infraestructures, Territori i Medi ambient. El grup de dansa i percussió “La Lluna d’Àfrica”, va ser l’encarregat de donar clausura a la inauguració amb un espectacle de ball i música.

A la vesprada, van continuar els actes amb el conferenciant Luis Miguel Domínguez Mencías, naturalista, director de documentals i sèries de televisió, escriptor i divulgador del món de la naturalesa, que en l’actualitat presideix Llop Marley, una Plataforma Ciutadana en defensa del Llop i el Món Rural. A més, els assistents van presenciar les actuacions de percussió de l’Associació Trencatoms i de danses tradicionals d’Ibi, a càrrec del Grup de Danses Local, que van amenitzar la jornada. Per a finalitzar, l’Associació Amics dels Muntanyes va acompanyar als assistents a realitzar la ruta “Un passeig per Ibi i la seua biodiversitat”.

El públic assistent, al voltant de 3500 persones durant tota la jornada, també va poder gaudir durant tot el dia d’un Mercat ambulant Artesanal i d’Associacions Locals, que van oferir una variada gamma de productes.

El Museu de la Biodiversitat va obrir les seues portes al públic per primera vegada el 30 de setembre de 2004, i després de deu anys ha estat en constant creixement treballant per i per a la conservació de la biodiversitat.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *