foradia subscriutegrat

L’atur segueix la tendència de Febrer

UGT va ha seguir demanant al Govern que s'unixca a la consecució de l'objectiu de l'ocupació, de la seua qualitat, i de la millora de les rendes del treball, en honor del benestar de la societat i per la seua importància en la rehabilitació de la demanda interna i de l'economia en el seu conjunt.

SMAELSENENTMARTINCARPENA

Ismael Senent i Martín Carpena, secretaris Generals d’UGT i CC.OO./lesmuntanyes.com

UGT valora aquest descens de la desocupació positivament, encara que això no implique que la precarietat en l’ocupació seguesca sent elevada i que configurarà un model de creixement econòmic feble i empitjorarà la qualitat de vida dels ciutadans. UGT reclama la necessitat d’engegar plans de xoc per impulsar la contractació i l’ocupació (especialment en col·lectius més desfavorits), potenciar les polítiques actives d’ocupació la reforma de la qual es fa imprescindible després de les retallades. Des d’UGT veiem que s’està apostant per la precarietat i els baixos salaris, alguna cosa que, unit a les retallades en les prestacions per desocupació està derivant en un greu augment del risc d’exclusió social. Per això reclamem un pla de xoc contra la desocupació. Demandem al Govern que s’una a la consecució de l’objectiu de l’ocupació de qualitat i la millora de les rendes del treball.

Una vegada coneguts les dades de la desocupació del mes de Març de 2014, UGT de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa ha de manifestar el següent:

  • 1) Que en el mes de Març de 2014 la desocupació, a la nostra comarca, ha baixat en 270 treballadors/ as aconseguint la xifra de 16.907.
  • 2) L’atur ha baixat fonamentalment a Alcoi amb 102 parats/as menys, seguit de Concentaina amb 45 menys, Ibi amb 41 menys, En Muro d’Alcoi 24 menys i Onil amb 15 menys. La resta baixades i pujades han estat mínimes.

A més no hem de deixar d’esmentar la necessitat de buscar una solució als treballadors afectats pels expedients sense resoldre del FOGASA on els afectats va en augment, ja que això suposa un bloqueig de l’abonament de les indemnitzacions pendents de pagament, als treballadors i treballadores per compte d’altres.

UGT denuncia que l’ús i abús de la contractació temporal i a temps parcial involuntària, i unit a la devaluació dels salaris, estan conduint a l’economia i la societat cap a un model de desenvolupament vulnerable que impedeix la recuperació de totes les variables econòmiques. Per UGT és prioritari posar plans de xoc per impulsar la contractació laboral i l’ocupació especialment en col·lectius amb pitjors condicions.

PARO MAR´14-MUNTANYA

Cuadre dades de l’atur de tots els pobles de les comarques./ lesmuntanyes.com

 

Font: l. Senent, Secretario General UGT


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *