lasarga ajualcoipresuparticipa

Crítica als bancs pel preu del diner

La Plataforma per la reindustrialització territorial critica la falta de suport dels bancs a les pimes. I per fí es puga passar ja d'una etapa d'austeritat extrema a una altra de creixement sostenible.

NP PLATAFORMA POR LA REINDUSTRIALIZACIÓN TERRITORIAL (2)

Reunió de la Plataforma per la reindustrialització territorial./ lesmuntanyes.com

La Federació d’Empresaris de L´Alcoia-El Comtat (FEDAC) , l’Associació d’Empresaris d’Ibi i la Foia de Castalla (IBIAE) i la Confederació Empresarial de la Vall d´Albaida(COEVAL), han celebrat una Reunió de treball en la qual han acordat fer pública la seua crítica a la gestió que els bancs estan fent amb pimes, micro pimes i autònoms en concedir finançament amb tipus d’interés que en moltes ocasions van des del 8% a l’11% quan recentment el Banc Central Europeu va mantenir el preu del diner en el mínim històric del 0´25 %.

Qualifiquen de lamentable que amb la situació econòmica actual els marges de la banca no es retallen sinó s’amplien i vagen contra direcció a l’enorme esforç que empreses i ciutadans estan fent des de fa molt temps. Igualment mostren la seua preocupació per la progressiva pèrdua d’entitats financeres properes al territori, passant la presa de decisions en centres allunyats del territori, que desconeixen la realitat del teixit empresarial format per PIMES, micro PIMES i autònoms.

Per tant és important també impulsar mesures de suport a les entitats més properes als territoris i evitar la creació d’oligopolis que controlen el mercat financer des de despatxos completament aïllats de les necessitats dels empresaris.

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial considera que en la situació actual amb falta de finançament o finançament amb elevats tipus d’interés els bancs no estan recolzant a l’economia real , generant grans dificultats a les iniciatives d’economia productiva i de reindustrialització territorial fonamentals per crear ocupació i que el mateix siga de qualitat, amb la conseqüència directa de tenir un consum intern paralitzat, la qual cosa ha de revertir-se per poder sortir de l’actual crisi que porta ja més de 6 anys.

Per tot això es demana que s’actue impulsant accions clares i contundents tendents a evitar que l’economia caiga en deflació i es puga passar ja d’una etapa d’austeritat extrema a una altra de creixement sostenible.

Font: FEDAC


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *