foradia mediambient

Alcoi s’ompli de festa el dia La Gloria

La tradicional Glòria Major, va congregar a milers d’alcoians en el nucli antic de la ciutat, que no van voler perdre’s una desfilada en el qual els protagonistes són els representants de cadascuna de les vint-i-vuit filaes de la ciutat, coneguts com a ‘Glorieros’.

Milers d’alcoians van sortir al carrer en el dia de Pasqua per presenciar l’acte de la Glòria Major, viu i alegre anunci de les imminents festes de Moros i Cristians de la ciutat. Una colorista mostra dels representants de cadascuna de les vint-i-vuit filaes d’Alcoi, van desfilar al  compàs de la música de les tres bandes de música locals pels carrers del nucli antic, obrint així un intens programa d’actes en honor al seu patró, Sant Jordi.

la gloria alcoi

Els Glorieros anuncien el començament de la trilogia festera d’Alcoi./ lesmuntanyes.com

Alcoi va tornar a bolcar-se ahir en aquest acte que dóna per inaugurada la programació dels Moros i Cristians, i culminarà els propers 2, 3 i 4 de Maig amb la celebració de la trilogia festera. Després de la interpretació de l’Himne de la Festa a les portes de l’Ajuntamen, i el volteig de campanes a l’església de Santa Maria, van començar a desfilar dels ‘Glorieros’ del bàndol moro, seguits dels representants cristians. Les esquadres van estar encapçalades pels sergents. Els vint-i-vuit festers van fer gala dels seus respectius vestits donant la volta per Alcoi i tornant al punt de partida, la plaça.

Ja a migdia es va disparar una gran mascletà que va posar el fermall d’or al primer acte d’una intensa jornada, ja que a la nit, i després d’unes hores d’esplai en la qual els alcoians van aprofitar per menjar-se la tradicional mona de Pasqua, va tenir lloc la primera sessió de ‘entraetes’ pels carrers del nucli antic de la ciutat. Aquestes continuaran celebrant-se cada dia fins al pròxim 1 de Maig a partir de les 22.30 hores.

Com a pròleg a la celebració de les festes de Moros i Cristians, tindrà lloc aquest diumenge 27 d’Abril la celebració de la Glòria Infantil. En ella els nens cobren tot el protagonisme i, igual que els seus majors, desfilaran pregonant als sons dels típics passodobles anunucien la proximitat de la trilogia festera.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *