foradia cdturisme

Urbanisme valora les propostes veïnals PGOU

Reunió amb els representants de les associacions veïnals per tractar plantejaments al projecte. Urbanisme valora les propostes veïnals arreplegades pel regidor per a incorporar-les al Pla General.

reunio veins alcoi

Reunió PGOU en l’Ajuntament amb els membres de les associacions de veins ‘Alcoi./ lesmuntanyes.com

El regidor d’Urbanisme d’Alcoi Natxo Gómez i el de Participació Ciutadana Paco Agulló van arreplegar dels representants de les associacions veïnals de la ciutat una bateria de propostes que seran analitzades pels tècnics municipals per a la seua possible incorporació a l’esborrany del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) sempre que encaixen amb l’esperit del projecte. “La nostra intenció és acceptar aquelles idees que tècnicament siguen viables i encaixen bé amb el projecte urbanístic de futur per a la nostra ciutat. Entenem que el PGOU s’enriquix amb l’aportació de tots”, comenta Gómez.

Els edils s’han reunit estos dies amb representants de les associacions veïnals, que van presentar un document amb una sèrie de propostes que tenen a veure amb la recuperació d’espais públics i la generació de noves àrees i serveis a través d’un disseny urbanístic.
Gómez va apuntar que el compromís de la Regidoria és tornar a reunir-se amb els representants veïnals una vegada que els tècnics hagen fet la seua valoració tècnica per a concretar quins plantejaments seran acceptats en el Pla General: “Es tracta de fer una segona lectura de la primera reunió per a veure quines propostes s’han pogut introduir i també per a explicar per què altres propostes no poden incorporar-se”, ha afegit el màxim responsable de l’àrea d’Urbanisme. Després d’aquesta reunió amb els representants veïnals el PGOU seguirà el seu curs una volta siga aprovat i començarà el període establert per a les al·legacions.

Urbanisme valora les propostes veïnals arreplegades pel regidor per a incorporar-les al Pla General

L’esborrany fuig de l’especulació i el creixement desmesurat, i se centra en la rehabilitació de barris, la protecció del patrimoni i la generació de sòl industrial i de negoci

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha finalitzat una sèrie de reunions veïnals que tenen com a objectiu arreplegar aportacions per al disseny del futur Pla General de la ciutat, que es troba en la seua fase final de redacció. L’alcalde Toni Francés explica que “els col·lectius veïnals, culturals, esportius, empresarials, i qualsevol ciutadà d’Alcoi a títol individual, poden fer propostes sobre el document per a incorporar-les al mateix. L’objectiu és aconseguir un Pla General col·lectiu, dialogat i pactat amb tota la ciutat perquè ha de regir el creixement dels pròxims anys”.

Les reunions s’han celebrat amb professionals i empresaris com ara els col·lectius d’arquitectes, advocats, promotors i constructors, Cambra de Comerç, representants de l’àmbit educatiu i entitats veïnals: Associació de Vëins Eixample-Benissaidó, Associació Veïns de Batoi, Associació de Veïns Santa Rosa-La Mistera, Associació de Veïns Els Clots, Associació de Veïns Zona Nord i Associació de Veïns del Viaducte. En conjunt, les reunions han comptat amb la participació de més de 300 persones.
“Una de la claus de la redacció del PGOU és la participació ciutadana i pública. Davant un model d’urbanisme que ha sigut en estos últims anys opac i complex, nosaltres estem fent realitat un model transparent i obert al conjunt d’Alcoi. Tothom pot aportar i tothom ha de conèixer quin disseny de futur pretenem”, comenta Francés.

L’esborrany del Pla General pretén fugir de la idea de disseny de grans creixements de població i dispersió en urbanitzacions inconnexes i carents de serveis, com s’ha establit en els últims anys en molts municipis. El PGOU d’Alcoi és un disseny centrat en la protecció i rehabilitació de la ciutat, generant noves superfícies industrials i de serveis, revitalitzant i regenerant el centre històric, protegint el patrimoni històric i natural, així com utilitzant els llits del riu com a zona d’expansió i de creació de noves àrees verdes.

Per la seua banda, el regidor d’Urbanisme Natxo Gómez explica que “no es tracta d’un Pla per a créixer sense sentit, sinó per a créixer bé. I no és possible fer-ho quan el nostre cor –el centre històric– es troba en l’estat en què està. És cert que s’obrin noves zones i àrees urbanes, però sempre s’han de crear treballant seriosament amb molts incentius en la recuperació del nostre nucli consolidat”. Per a l’equip de Govern, Alcoi ha de recuperar el seu paper com a capital comarcal i ciutat de gran importància perquè connecta com cap altra –gràcies a l’A-7– les zones més industrialitzades de la província d’Alacant amb les de València.

Gómez ha subratllat que, malgrat que es tanca aquesta etapa de reunions amb les associacions veïnals, el Pla contempla encara contactes amb les entitats locals per seguir millorant el document final, aprofundint així encara més en la participació pública i directa de la ciutadania al Pla General.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *