foradia subscriutegrat

Els Alcoians canten l’himne de festes

La Festa ja ha arribat a Alcoi. Després d'un any d'espera i un sense parar de preparatius, la música marca aquesta nit l'inici de la celebració dels Moros i Cristians de la ciutat d'Alcoi, declarats d'Interès Turístic Internacional.

himne festes

Milers d’alcoians no es van  perdre el començament de les festes./ lesmuntanyes.com

Milers de persones s’han reunit la plaça d’Espanya per cantar, al costat de les 20 bandes musicals procedents de tota la Comunitat, en la interpretació del tradicional Nostra Festa, dirigit en aquest any per el percusioniste Pedro Esteva. El dia dels Músics des de primeres hores de la vesprada, milers de persones es van congregar en la popularment coneguda bandeja d’Alcoi, i carrers adjacents, per inaugurar la Trilogia dels Moros i Cristians i cantar tots junts  l’Himne de Festes.

L’ambient festiu es va respirar pràcticament durant tot el dia en el nucli antic de la ciutat, on es van estar ultimant detalls fins ben entrat el migdia. 

Al voltant de les 19.30 hores va començar la popular Festa del Passodoble, en la qual un total de 20 corporacions musicals, provinents de tota la Comunitat Valenciana, van desfilar per l’avinguda del País Valencià fins a arribar a la plaça d’Espanya. En aquesta ocasió, i per la coincidència de dates fi setmana, l’afluència de bandes ha estat major que en anteriors edicions i il·lusió va ser màxima.

Milers de persones han estat cantan emocionadament l’himne de festes que dona pas a inici de la festa que continua la nit amb la preparació de la típica ‘olleta’ i  les ‘filaetes’, coincidin amb el muntatge de les més de 19.000 cadires al llarg del recorregut de l’entrà. La festa arrancarà a les 5.45 hores del mati amb la celebració de la ‘Primera Diana’, amb l’hissat de l’ensenya de la Creu al castell a la plaça d’Espanya.

Nostra festa ja
Cridant-nos està
Cridant està,
cridant està,
amb veu i alé que és vida
de tots és beneïda
beneïda.

Visca!. Visca!.

Llaor, llaor
per donar-te esplendor,
riu en l’esfera
la Primavera.
Llaor, llaor
per donar-te esplendor,
riu en l’esfera
la Primavera.

Visca!. Visca!.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *