foradia ivace

Aument d’ajudes a les families en crisis

Benestar Social augmenta el seu pressupost un 12% respecte a 2013 per arribar a més ciutadans. La dotació en ajudes a prestacions econòmiques a famílies arriba a 400.000€.

solidaridad

S’ ha dotat amb 400.000 euros la partida d’ajudes d’emergència social: aquelles que cobreixen les necessitats bàsiques dels ciutadans que no poden satisfer-les per ells mateixos. L’àrea ha experimentat un increment pressupostari del 12% respecte a l’any 2013 par a, d’aquesta manera, poder arribar a un major nombre de persones i reforçar les polítiques socials de la ciutat.


Les ajudes a les necessitats més bàsiques dels ciutadans, que cobreixen despeses d’alimentació, habitatge, llum o aigua, rebran enguany 400.000 euros dels Pressupostos Municipals, una xifra que ha anat en augment des que està al capdavant de la Regidoria l’edil Aroa Mira. “Abans d’entrar al Govern aquesta partida pressupostària tenia adjudicats 160.000 euros, una xifra clarament insuficient per a cobrir la demanda de les famílies alcoianes. El pressupost ha anat augmentant any rere any ja que no podem permetre que cap alcoià es quede sense cobrir les seues necessitats més bàsiques”, comenta la regidora de Benestar Social Aroa Mira.

L’àrea de Benestar Social ha incrementat un 12% total el seu pressupost respecte a l’any 2013 “un percentatge que demostra la voluntat de l’Ajuntament d’Alcoi de reforçar les polítiques socials per a arribar a tots els alcoians que ho necessiten, i que a causa de la situació de crisi en què ens trobem són cada vegada més” recalca Aroa Mira.

Aquest increment del pressupost ha suposat un important esforç per al Consistori després de la retallada del 45,35% de les subvencions de la Generalitat i el deute 900.000 euros d’ajudes concedides que té pendents, i sense abonar, l’organisme autonòmic.

L’Ajuntament ha creat a més una nova línia de subvenció: es tracta de la Subvenció Foment d’Arrelament Familiar, que amb un pressupost de 120.000 euros ajudarà a les famílies en el pagament d’obligacions, càrregues, serveis i subministraments bàsics de la llar familiar.

A més, la Regidoria ha mantingut els convenis establerts amb les entitats socials de la ciutat i ha firmat un pel que dotarà de 2.500 euros a l’associació ACOVIFA.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *