foradia cdturisme

Suspensió de cremes els dies de festes

Donades les condicions ambientals i la celebració de les Festes. L’Ajuntament restringeix les cremes del 2 al 5 de maig.

incendi preventori

Incendi al Preventori durant la inauguració del pont Fancisco Aura./ lesmuntanyes.com

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha restringit les cremes al terme municipal entre els dies 2 i 5 de maig, amb dós inclosos, donat el risc que suposaria per a l’entorn el fet que es produira alguna incidència durant la celebració de Festes de Moros i Cristians.

Des del Departament s’ha subratllat que les condicions climàtiques dels darrers mesos, amb poques pluges i una notòria sequedat del terreny, augmenten el risc d’incendi, tal i com va quedar patent ahir dimarts amb el foc declarat a prop del Parc Natural de la Font Roja, en la zona d’accés al Racó Sant Bonaventura. Per això, i donat que durant les Festes els mitjans d’emergències han de posar en marxa un desplegament especial de mitjans i recursos per garantir la seguretat al llarg de les celebracions, s’ha decidit que se suspenen les cremes agrícoles i les cremes directes de marges de sèquies, cunetes o rostolls.

El coordinador de l’Àrea de Medi Ambient Vicent Galbis subratlla que “malgrat que el Pla local de cremes estableix dins el seu calendari que aquests dies és possible portar a terme aquestes accions, les circumstàncies d’aquests dies són excepcionals, i per tant hem d’aplicar aquesta restricció. A partir del dia 6 de maig, ja es podrà continuar amb el calendari normal”.

A partir de festes de Sant Jordi, a més, el Departament intensificarà la vigilància sobre les cremes, ja que s’ha detectat que en alguns casos no s’estan complint les mesures de seguretat exigides a aquestes accions. Per això, es realitzarà una tasca extra d’inspecció i control corresponents per garantir que les cremes es fan en les condicions adients: “No només s’ha de sol·licitar el permís, sinó que s’han d’observar totes les mesures de seguretat, i hem detectat que no sempre s’està fent així”, indica Galbis.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *