foradia subscriutegrat

Més de 850 efectius del Consorci de Bombers de València cobriran aquesta campanya forestal

Aquest dispositiu està integrat per 697 bombers professionals, 147 bombers voluntaris, 26 unitats de Bombers Forestals de Generalitat i 56 brigades de prevenció d'incendis de Divalterra de Diputació

El Consorci Provincial de Bombers de València comptarà enguany amb més de 850 efectius per a la campanya estival contra els incendis forestals. El dispositiu està integrat per 697 bombers professionals, 147 bombers voluntaris, 26 unitats de Bombers Forestals de Generalitat i 56 brigades de prevenció d’incendis de Divalterra de Diputació.

A més, està previst posar un dispositiu especial de Reforç Forestal de bombers professionals i bombers voluntaris per als dies de màxim risc per incendis forestals, en els quals la Generalitat decrete l’Alerta 3 d’Incendis Forestals.

“Com cada any ens preparem per a afrontar la campanya forestal amb el reforç de personal que cada situació requereix així com els mitjans materials, però també demanem a la ciutadania la màxima precaució en les eixides a la muntanya per tal d’evitar els incendis”, ha explicat Maria Josep Amigó, la presidenta del Consorci.

Pel que fa als mitjans materials, el Consorci compta amb un total de 140 vehicles, 52 d’ells amb autobomba, vehicles de transport de personal i càrrega i vehicles de comandament, una Unitat Mòbil de Comunicacions amb funció de Comandament Avançat, i un vehicle que incorpora les últimes tecnologies en comunicacions i informàtica. També coordina 27 autobombes forestals i els 10 mitjans aeris de la Generalitat per a la província de València.

En el 2020, el Consorci de València va intervenir en un total de 1.607 incendis rurals i forestals, comptabilitzats des del 15 de juny fins al 30 de setembre, sent la xifra més gran del període 2016-2020.

En aquest 2021, entre gener i maig, els efectius han intervingut en 1.108 incendis de vegetació, dels quals 1.019 són incendis de matoll, 42 incendis en urbanitzacions, 28 incendis forestals, i 19 incendis en zona rural/forestal. Aquestes xifres demostren un notable augment respecte a l’any anterior, ja que hi va haver 884 incendis.

“Malgrat que la primavera ha sigut bastant humida, les previsions de l’AEMET apunta a un estiu més càlid del normal. Aquestes previsions meteorològiques, combinades amb la fi de l’Estat d’Alarma, fan preveure un estiu que s’anirà complicant a mesura que avance”, apunten des del Consorci.

Des d’aquesta entitat demanen a la ciutadania “la màxima precaució en les eixides i activitats a la muntanya, ja que cal recordar que la major part dels incendis que es produeixen en el medi natural són d’origen antròpic. També es recorda la conveniència d’adoptar mesures de protecció en segones residències, com la creació de franges lliures de vegetació al voltant de la casa, i es recorda la prohibició de cremes agrícoles, vigent fins al 16 d’octubre”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *