foradia ivace

Guanyar reivindica els 1’7 milions de € que pertoquen a Alcoi per la circumval·lació

• Reclamació de l'1% cultural per la construcció de la circumval·lació de l'autovia A-7 al pas per Alcoi • "Aquesta deixadesa que patim els ciutadans no és de bon grat”.

Al Ple Municipal del 30 de novembre de 2015 la regidora de Guanyar Alcoi Naiara Davó va demanar mitjançant un prec al Govern del PSOE, la reclamació de l’1% cultural per la construcció de la circumval·lació de l’autovia A-7 al pas per Alcoi.

El prec va ser acollit amb bons ulls pel Portaveu del PSOE Jordi Martínez: va afirmar que “és un expedient important per a la ciutat i no dubte que anem a obrir-lo immediatament”.

La Llei de Patrimoni Històric estableix l’obligació de destinar en els contractes públics sufragats per fons de l’Estat, una partida d’almenys l’1% per a treballs de conservació o enriquiment del Patrimoni Cultural o al foment de la creativitat artística.

Més d’un any després tots els indicis mostren que aquest expedient que es considerava important per a la ciutat no es va obrir, ni molts menys de forma immediata tal com assenyalava el Portaveu socialista.

A abril del 2016 es va preguntar per aquesta qüestió, la regidora de Patrimoni Lorena Zamorano va contestar que ella “creia que no” s’havia formalitzat la reclamació i que havia de ser el regidora Manolo Gomicia que havia de contestar a aquesta pregunta i que el projecte associat a l’1% cultural que havien treballat estava emmarcat dintre de l’actuació integral en l’illa de Rodes. Deu mesos després no tenim notícies d’aquesta reclamació, afirmen des de Guanyar.

Davó considera aquesta gestió “poc seriosa i afegeix que “caldria d’una vegada posar-se a treballar en aquest tema, recordem que la Llei de Patrimoni Històric recull la possibilitat de reclamar aquests diners per als alcoians i que han de destinar-se a patrimoni cultural, però sembla que o el Govern del PSOE no té gens d’interés a reclamar aquest milió set-cents mil o bé no tenen temps. En qualsevol cas aquesta deixadesa que patim els ciutadans no és de bon grat”.

La regidora assenyala que “a la propera comissió informativa tornarem a insistir en aquest tema i més tenint en compte que s’està buscant finançament per dur a terme grans obres com les de l’illa de Rodes, Ceres o la revitalització del capçal del riu Riquer. No podem deixar perdre aquesta oportunitat sabent que aquests diners ens pertoquen als alcoians i alcoianes per llei. No entendriem que el Govern no lluitara pels interessos dels conciutadans”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *