foradia ivace

“El Henry Ford Gallego” al soterrani de les idees

S’analitzarà el model clàssic d’emprenedor que representa Eduardo Barreiros, considerat un dels empresaris més importants del món a la dècada dels 60. L'espai “coworking” creat per l’Ajuntament per fomentar l’emprendedurisme a la ciutat continua realitzant jornades de portes obertes cada divendres.

coworking

 

Una projecció-taller sobre “El Henry Ford Gallego” repren el cicle d’activitats per dinamitzar el “Soterrani de les Idees”

Una projecció-taller sobre “El Henry Ford Gallego” reprendrà aquest divendres el cicle d’activitats per dinamitzar el “Soterrani de les Idees”, l’espai de formació i treball en comú (“coworking”) creat per l’Ajuntament d’Ontinyent per fomentar l’emprendedurisme a la ciutat.

La presentació i introducció al tema, a càrrec d’Isidro Pérez, tindrà lloc aquest divendres 23 de Maig a les 19:00 hores, donant pas a la projecció del film Eduardo Barreiros, el Henry Ford Gallego”, i obrint-se finalment un torn d’opinions i debat sobre el model clàssic d’emprenedor que va representar Barreiros, considerat pel diari “The New York Times” com un dels 6 empresaris més importants del món a la década dels 60.

Aquest documental és tot un exemple de tenacitat, intel·ligència, passió pel treball i vocació, a més de demostrar una capacitat sorprenent per adaptar-se a les circumstàncies econòmiques d’un país arruïnat per una guerra civil i seguir creixent amb la seua empresa per sobre dels impediments del mercat i del govern, tal vegada us sone d’alguna cosa la situació 😉 . Especialment dur i transcendental moment de la negociació amb inversors internacionals per a ampliacions de capital de l’empresa. Eduardo Barreiros va arribar a signar un acord amb Crysler que li va obrir infinites oportunitats, nous reptes i molts problemes que li van portar pràcticament a la fallida. Com a bon empresari i emprenedor va saber recuperar-se i tornar a aixecar la seua empresa amb noves idees i mercats. Espere que us agrade i us servesca tant com a mi.  Si algun dia tinc un model d’empresari tradicional i clàssic com a referent no seran Donald Trump, Henry Ford. Ni Carlos Slim, comptaré amb un exemple molt més proper, Eduardo Barreiros de Barreiros Dièsel. Isidro Pérez

Una pel·lícula que narra la seua vida des dels seus inicis, com a revisor d’autobús amb 11 anys en 1926, fins a 1969. És una producció gallega i s’ha emés en molt pocs canals.

Es tracta de la segona de les activitats d’un cicle posat en marxa per L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació d’Emprenedors Rurals AER per dinamitzar el “Soterrani de les Idees”, que començava el passat dia 6 amb una xerrada sobre l’augment de la visibilitat en Google, i es reprendrà divendres 6 de juny amb un nou taller sobre “Com començar el nostre negoci”.

A estes activitats al Soterrani de les Idees s’afegeixen altres, com la jornada sobre tècniques i processos creatius que organitza AER (amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i Comerç IN) que tindrà lloc dimarts 27 de maig a les 19:00 al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, amb carácter benèfic, per replegar fons per Martina, una xiqueta amb paràlisi cerebral.

Per altra banda, cal recordar que l’accés al soterrani (ubicat al Centre de Referència Econòmica de la Ciutat d’Ontinyent, al Carrer Maians, núm. 19) continua sent lliure tots els divendres de l’any, per tal de fomentar l’ús d’aquest espai, plantejat com un Punt de Referència Tecnològic de treball en comú (coworking), on els emprenedors podran intercanviar experiències amb altres emprenedors i treballar conjuntament en un entorn agradable on es fomente la col·laboració, l’intercanvi d’idees i la generació de projectes innovadors, sense haver de fer inversió en un local propi.

 

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


ivace

campusgandiaupv

Una resposta de “El Henry Ford Gallego” al soterrani de les idees

  1. Isidro Pérez ha dit:

    Moltes gracies per la menció. Una forta abraçada! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *