foradia elgrat

La Mostra punt d’unió permanent del teatre

La Mostra es consolida com a punt singular de trobada entre gestors, administracions, programadors i companyies de teatre valencians.

Reunio CulturArts a Alcoi

CulturArts i d’agents participants./ lesmuntanyes.com

 

La Mostra de Teatre torna a ser el nexe d’unió entre companyies, Administracions locals i autonòmica, programadors, gestors i distribuïdors. Prova d’això és la massiva trobada de treball celebrat aquest migdia en el saló d’actes de la Cambra de comerç d’Alcoi al que han assistit dos tècnics de CulturArts, programadors, gestors de sales, Ajuntaments i companyies teatrals.

La Mostra de Teatre es congratula en convertir-se en aquest punt d’unió en el qual es proposen reptes de futur per a aquest sector. Fruit de la productiva reunió, s’ha marcat com un dels objectius a curt termini, mantenir un contacte permanent i directe entre companyies, CulturArts i la resta d’agents participants en aquest important sector productiu de l’Economia valenciana.

La reunió de treball l’ha iniciat el regidor de Cultura del Ajuntament d’Alcoi, Francesc Agulló, qui ha agraït als assistents la seva presència i qui ha assegurat el suport del consistori a la Mostra per als anys esdevenidors. Segons Agulló, “Alcoi és una ciutat hospitalària que s’honra de rebre al món del teatre valencià. I en la nostra manera d’entendre la gestió política sempre tenim present la Cultura i el Teatre. Perquè la Cultura ens fa ser més lliures”.

TeVeo
Posteriorment, els responsables de les Jornades de l’Associació TEVEO de teatre per a nens i jóves, han presentat l’edició d’aquest any que se celebrarà a Madrid els dies 9 i 10 de juny sota la temàtica: Estratègies per al desenvolupament de públics infantils i juvenils en arts escèniques.

Teloncillo NIDOS

Miquel Santamaría, director de la Mostra, ha destacat la importància d’aquest congrés, sobretot per la Mostra de Teatre d’Alcoi que ja aquest any ha destinat part de la seua programació al públic infantil i juvenil.

Punt de Trobada Miquel Santamaría ha insistit en la importància de les reunions professionals d’aquest certamen alcoià perquè “el tracte i el to ha estat molt cordial per totes les parts. Ens sentim orgullosos de poder reunir a tots els subsectors que participen activament en aquest important sector de la indústria cultural”.

Programadors, distribuïdors, Ajuntaments, Generalitat i companyies han analitzat de la mà de l’Administració autonòmica els convenis signats entre tots dos, els calendaris de futur, la disponibilitat econòmica i els mecanismes de comunicació entre tots dos. De fet, s’ha avançat breument com serà la propera aplicació informàtica que connectarà a tot el sector a través d’una web en la qual les companyies podran inserir els seus espectacles, característiques, preus, etc.; i les sales els seus propis requisits tècnics. Aquesta espècie de ‘fira virtual’ estalviarà tràmits i temps i permetrà el contacte directe i fructífer entre tots ells. L’aplicació es presentarà pròximament per part de la GVA

Font: Comunicació, Mostra de Teatre.


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *