foradia subscriutegrat

En marxa un museu de la Industrialització

S’estudien possibilitats d’ubicació tant del museu com del parc tecnològic urbà. El Govern manté la posada en marxa del futur Museu de la Industrialització.

la foto

El Govern municipal manté íntegrament la seua ferma voluntat de comença a treballar en el projecte del Museu de la Industrialització, projecte que es presentarà a Europa per obtindre el finançament necessari. És cert que la partida prevista per elaborar el projecte per import de 8.000€ va ser substituïda al Pressupost Municipal per una altra denominada ‘Projecte Parc tecnològic Urbà’, però aquest canvi no respon ni molt menys a una renuncia al projecte sinó a la impossibilitat material de fer mes canvis al pressupost davant l’esmena presentada per Compromís i que va arribar a l’alcalde hores abans del plenari. Però com ja es va comunicar per part de l’alcalde al grup Compromís durant la negociació de l’esmena, al proper plenari s’aprovarà una modificació pressupostaria per incloure la partida del Museu de la Industrialització.

D’aquesta manera, s’inclouen als comptes municipals dos projectes d’important interés per a la ciutat: aquest museu sobre un dels aspectes més destacats de la història, el patrimoni i la identitat alcoiana, com és l’activitat industrial, i també la posada en marxa d’un parc tecnològic de caràcter urbà.

El propi alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés ha explicat que la inclusió d’aquest parc tecnològic urbà als Pressupostos, fruit de l’esmena presentada per Compromís, no substitueix a l’altre projecte: “El que vam acordar va ser incorporar la iniciativa com una esmena als Pressupostos que vam presentar al Ple. En principi, amb la partida que vam destinar a la posada en marxa del Museu de la Industrialització a Rodes, però acordant a més que al proper Ple plantejarem una esmena per a que aquest projecte també compte amb dotació. Creiem que els dos projectes són positius per a la ciutat, i a partir d’ara el que hem de pensar és quina és la ubicació més idònia per a cadascun dels dos projectes”.


L’alcalde ha recordat que al nou Pla General ja s’apunta com a opció per a un parc tecnològic la zona de Pagos, a l’accés sud a la ciutat, al voltant dels terrenys on Aitex projecta la nova seu, al mateix temps que esta estudiant-se la reconversió de les antigues fabriques al voltant del riu com a espais d’innovació, qüestió que podrà ser concretada amb l’esmena de compromís. “El que hem de fer és estudiar totes les possibilitats, i veure quina seria l’òptima per al parc tecnològic urbà, i també per al Museu de la Industrialització, encara que pensem que el conjunt de Rodes seria idoni per les seues característiques, i també atenent a les necessitats del barri de Santa Rosa, tal com ens han traslladat els propis veïns en diferents reunions”, subratlla l’alcalde.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *