foradia ivace

Jose i Loli: “i el pobre es fa encara més pobre”

• El Poble és Savi: el TTIP canviarà les nostres vides • Aquesta entrega volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi sobre aquest tema: Parlem amb Jose i Loli

Coneixes el TTIP, Tractat Trasatlàtic de lliure comerç? Difícilment, si t’informes normalment de l’actualitat a través dels grans mitjans de comunicació. No obstant això, en els diaris digitals d’internet s’està prestant molta atenció a aquest Tractat. I amb raó. D’aplicar-se aquest nou Tractat, que ja està discutint-se a les institucions europees, la nostra vida es veurà afectada.

Es tracta d’una mena de nova Constitució Europea, un nou marc legal que té com a objectiu el foment del comerç entre Europa i els Estats Units. Aquest Tractat donarà legalment més poder a les grans empreses multinacionals, les quals tindran més capacitats per a influir en les lleis que s’apliquen als països.

Segons el TTIP, les grans empreses tindran la potestat de demandar als Estats nacionals en el cas que aquestos implanten, encara que siga democràticament, polítiques que no amplifiquen els seus interessos.

Per altra banda, el TTIP obrirà la porta legal, per exemple, a productes alimentaris transgènics poc (o res) saludables; a la privatització dels serveis públics; i al retrocés dels drets laborals.

Aquesta nova entrega d’El Poble és Savi volem comentar amb els nostres veïns d’Alcoi sobre aquest tema.

jose i loli el poble es savi alcoi

Parlem amb José i Loli./ lesmuntanyes.com

Quan preguntem a Jose i Loli sobre el TTIP, Tractat que porta treballant-se a nivell europeu des de fa més d’un any, ens comenten que han escoltat alguna cosa al respecte, però no molt. Una de les implicacions d’aquest Tractat serà donar més poder legislatiu a les grans empreses. “Més encara?” Ens contesta Jose sense estranyar-se, ja, si això és inevitable”.

Sobre el comerç internacional opinen que “si els productes que vénen de fora haguessen de passar per aranzels seria millor”, tot el contrari del que significarà el TTIP. “En veritat ja entren productes estrangers de tots els llocs del món”, contesta Jose, “i les empreses d’ací se’n van allí perquè no paguen impostos i el pobre es fa encara més pobre… així estem”.

El petit comerç encara ho tindrà més difícil… I més encara si els comerços dels immigrants no paguen impostos”, afirma Jose. “Això la culpa és del govern. Però ara quan arribe Podemos al govern ho arreglarà tot”, diu irònicament.

Creus que Podemos tindrà força en les següents eleccions? “Doncs no m’estranyaria, perquè el poble espanyol ja va votar quatre legislatures seguides a Felipe Gonzalez i ara tenim el país que tenim”.I Rajoy no ha desfet res del que va fer Zapatero, l’únic que ha fet ha sigut pujar els impostos, l’IVA, el IBI…, continua Loli.

Teniu esperança que canvie alguna cosa?L’únic partit que diu les coses que fan falta, encara que després no sabem si les faran o no, no ha tingut èxit, VOX. Per això no tenim molta esperança”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *