foradia subscriutegrat

Fòrum per l’empleo en persones amb més de 45 anys

Divendres l’Àgora acull un fòrum on participaran diverses empreses del nostre entorn comarcal. Projecte per facilitar l’accés al treball als majors de 45 anys.

empleo+45

L’Àgora acollirà aquest divendres a partir de les 9.30 hores el I Fòrum d’Empreses +45, una cita que reunirà al voltant de 150 participants i que comptarà amb la presència de diverses empreses de les nostres comarques, amb interés d’incorporar en un futur a curt termini a treballadors que superen aquesta edat. Es tracta d’una iniciativa oberta que complementa al programa que està desenvolupant l’agència de col·locació alcoiana Dependentias, i que des del mes de desembre i fins a juliol està treballant en un programa de millora de l’empleabilitat i les habilitats per accedir a un lloc de feina de persones de més de 45 anys, una iniciativa que compta amb el recolzament del Servef i de l’Ajuntament d’Alcoi.

Aquest programa, totalment pioner a les nostres comarques, té com a principal objectiu el d’aconseguir la col·locació laboral per al màxim nombre dels seus participants. Tal i com explica el responsable de l’agència, Josep F. Sirera, “hi ha un segment molt important de població en edat laboral que ha patit les pitjors conseqüències laborals per la crisi, i que té complicada la seua inserció laboral per les característiques del mercat actual. El que intentem, tant des del programa com des d’aquest fòrum, és assenyalar el camí a aquestes persones que poden patir certa desorientació; tornar a il·lusionar a molta gent que ha perdut la il·lusió i que encara té molt a aportar al món laboral, i intentar dotar-los d’habilitats, competències i capacitats per a seguir buscant feina i demostrant a les empreses que poden fer aportacions molt interessants”.

El programa que s’està desenvolupant compta amb més d’un centenar de participants, derivats des del Servef. Els assistents han assistit a tallers, xarrades, cursos pràctics i han rebut formació específica en comunicació, xarxes socials i noves tecnologies. Fruit d’aquest treball és el fet que cadascun dels participants ja compta amb una pàgina web personal, i a més conformen un grup de Facebook en què hi ha una mitjana de 14 actualitzacions diàries amb informació útil per a les persones que cerquen feina. En paraules de Sirera, “els participants han d’aprendre a buscar feina com la busca una persona de 20 anys. Han de mentalitzar-se que l’edat importa, però que allò realment important no és l’edat, sinó les habilitats i aptituds i, sobretot, l’actitud per fer front als reptes del mercat laboral actual. Per això, s’han de familiaritzar amb els requeriments que ara per ara tenen les empreses, i fins i tot amb ferraments que el propi mercat laboral imposa per a la pròpia cerca de feina, com l’ús de les noves tecnologies i les xarxes”.

Al fòrum de divendres, que serà inaugurat per l’alcalde d’Alcoi Toni Francés i el director general d’Ocupació i Formació de la Generalitat Rafa Miró, precisament es tractaran aquests aspectes mitjançant una conferència titulada ‘Motivos para ser optimista, a los 45… y sin trabajo’, i a una taula redona anomenada ‘La edad es importante. Pero lo más importante no es la edad’. A la taula redona estaran presents, entre d’altres, responsables de les empreses Germaine de Capuccini, Korott, Aceitunas Serpis o Supermercados Vidal, que són algunes de les empreses preferides pels participants en el programa que volen trobar feina a Alcoi: cada participant ha triat 5 empreses, i aquestes són les més votades. A més, l’acte comptarà amb representants de la Cambra de Comerç, la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms, i altres entitats empresarials de les nostres comarques. A més, a la jornada es presentaran els resultats del I Estudio sobre Empleabilidad de Mayores de 45 años en Alcoi y Comarca, un document que permetrà aprofundir en la feina per millorar l’accés d’aquest segment poblacional al mercat laboral.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi, Manolo Gomicia, ha destacat que “aquests tipus d’iniciatives són totalment necessàries per al nostre entorn socioeconòmic, perquè el col·lectiu de persones majors de 45 anys que estan en l’atur suposen un grup que requereix especial atenció per a la seua empleabilitat. Creiem que el treball que s’està fent amb aquest programa és molt encertat, perquè apunta precisament en aquesta direcció: en els continguts més pràctics i reals per millorar l’accés a la feina d’aquestes persones, i dotar-los de capacitació i nous ferraments per aconseguir trobar ocupació. No podem caure en l’error de focalitzar exclusivament l’esforç de facilitar l’accés a l’ocupació només a segments de la població més joves; perquè entre la gent de més edat també hi ha gent qualificada i correm el perill de llançar a perdre un important capital humà en quant a coneixements i talent. Esperem que el fòrum siga ben fructífer, i seguirem treballant en aquesta línia per millorar el nostre entorn socioeconòmic”.

Programa  d’activitats:

– De 9,00 a 9,30 h.
Recepció i Acreditació dels Assistents.
– De 9,30 a 10,00 h:
Presentació de l’Activitat Representants Autoritat
Laboral: Programes locals, provincials i autonòmics per a
aturats majors de 45 anys.
– De 10,00 a 10,30 h:
Conferència: Resultats de l’I Estudi sobre Empleabilitat de
Majors de 45 anys a Alcoi i Comarca
A càrrec de Sra. Annabel Ferrando Carreres, Treballadora Social Agencia
Col·locació Dependentias
– De 10,30 h. a 11,00 h.
Pausa-Café
– D’11,00 h. a 11,45 h.
Conferència:
Motius per ser optimista, als 45 … i sense treball.
A càrrec de D. Josep F. Sirera Garrigós- Director de l’Agència de Col·locació
Dependentias i del PEU Majors 45 Anys aprovat pel Servef a Dependentias Associació.
– De 12,00 h a 13,15 h.
Taula rodona: Empreses +45 d’Alcoi i Comarca
“L’edat és important. … Però el més important no és l’edat”
Participaran en aquesta activitat els responsables de selecció de personal de les
empreses o entitats d’Alcoi i Comarca que segueixen contractant a persones majors.
– A les 13,15 h.
Presentació del Grup de Treball +45
Conclusions i fi de l’Activitat

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *