Foradia subscriutegrat

Contra la imposició de la monarquia. Democràcia real Ja!

Aquest dijous dia 19 juny a les 20h. tots a la Bandeja.

MANIFESTACIÓ REPÚBLICA 19062014

El dia 19 de juny serà coronat rei Felip VI. Una vegada més se’ns ha negat el dret a decidir. Una vegada més els ciutadans no han pogut expressar a les urnes la forma d’Estat que prefereixen, monarquia o república. És una mostra evident més de que la democràcia real està segrestada pels grans partits del sistema actual, PP i PSOE amb l’ajuda d’UPyD, que ens han imposat una democràcia formal on les llibertats i la igualtat resten una gran mentida. Ni llibertat per a exercir el dret a decidir, ni igualtat per a que tothom tinga els mateixos drets i obligacions.

La gran majoria parlamentaria està cada cop més d’esquenes a les demandes populars. Donar-li la veu al poble podria significar la fi dels seus privilegis i del seu model neoliberal. Un model que està duent-nos a la misèria a la majoria social, que fa més rics als poderosos i més pobres a la gent senzilla. Per això opten per canviar un monarca per un altre per a que, en el fons, no canvie res. Donar participació en temes d’importància pot fer tremolar les bases que els mantenen en el poder. Per això no volen que participem. Ens volen submisos i obedients.

Els que ens manifestem contra aquest retall democràtic, com ho hem fet contra les diferents retallades en drets laborals, en educació, sanitat, dependència i llibertats cíviques essencials, continuarem lluitant perquè la democràcia no més té un camí: la participació activa i lliure dels ciutadans en igualtat de condicions. Sense aquesta prèvia no hi ha democràcia. Qui nega aquesta base nega el sentit real de la democràcia. Afortunadament ara ja no es tracta de tindre que triar entre dictadura o democràcia amb monarquia parlamentaria, hui es tracta de defensar la capacitat d’elegir entre monarquia parlamentaria amb una democràcia retallada i retrògrada o República amb una democràcia plena i avançada.

Per això el dia 19 nosaltres ací a Alcoi també eixirem a la Plaça d’Espanya, com milers de persones ho faran a la resta de les places de les ciutats del conjunt de l’Estat, per a protestar enèrgicament contra una monarquia imposada, per a dir clarament que no reconeixerem la legitimitat d’aquesta imposició si no es refrendada pel poble en les urnes amb una pregunta clara i directa: Monarquia o República.

Vivim un moment històric on la veu del poble s’ha de fer escoltar. Per això demanem més democràcia, més capacitat de decisió i un nou procés constituent que ens permeta avançar en un model de justícia social, igualtat i llibertat on el centre d’atenció siguen les persones i les seues necessitats bàsiques, i no la banca i el gran capital. No som súbdits, som ciutadans amb drets adquirits al llarg de molts anys de lluita social. Drets que volem exercir i que ningú no ens pot negar. El dia 19 de juny és per a nosaltres un dia trist i força negatiu per a la democràcia. Se’ns ha imposat un Rei per decret. Ara ja no es governa, es decreta. Front a tot això, cal mobilitzar-nos i amb claredat exigir un canvi profund de l’actual ordre social i econòmic. Per una democràcia real i avançada, nosaltres apostem per la República com a forma d’Estat més just i igualitari.

 

Font: Plataforma Unitària pel Dret a Decidir.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *