foradia subscriutegrat

El popular Dia del Ros a les festes dels Barris

Zona Alta, Zona Nord i Viaducte celebren les seues festes amb un intens programa lúdic i cultural als tres barris, amb el dia del Ros i activitats tota la setmana.

festeszonanord

El Dia del Ros que marca l’inici de l’estiu torna a arribar a Alcoi acompanyat per diverses celebracions populars als barris. Fins a tres barris celebren aquests dies les seues festes veïnals: Zona Nord, Viaducte i Zona Alta; tots ells, amb un intens i variat programa d’activitats organitzades per les associacions de veïns i veïnes, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La Zona Nord, per la seua banda, celebra a partir de demà divendres la 36a edició de la Setmana dels Barris consulta el programa d’actes. Al llarg de la setmana s’ha preparat un intens programa que tindrà les seues celebracions centrals el dilluns 23, amb el Dia del Ros i la ja tradicional cercavila de disfresses, sopar popular i, a mitjanit, cremà de la foguera. L’associació veïnal ha preparat un any més un complet programa cultural adreçat a tots els públics, en el qual no falten cinema, teatre i concerts.

festeszonaalta

Programa d’actes veïns Font Roja – Zona Alta

L’Associació de Veïns Font Roja de la Zona Alta ha estat la primera en encetar la seua programació festiva. Des d’aquest dilluns i fins al 29 de juny està instal·lada a la Capella de l’antic asil del Camí l’exposició ‘El modernisme, la música i la dansa al Conservatori d’Alcoi’, amb imatges del fotògraf Xavi Terol. El programa s’intensifica a partir de dissabte 21, amb la celebració d’actes diàriament fins al diumenge 29 de juny, quan un esmorzar acompanyarà el lliurament de trofeus dels campionats de jocs de taula, concloent el programa.

festesviaducte

Programa d’actes el barri del Viaducte

El barri del Viaducte enceta les seues festes també dilluns, Dia del Ros, amb un cercavila amenitzat pel Grup de Danses Sant Jordi. Després d’una setmana d’activitats diàries, el programa culminarà amb un sopar ‘de cabasset’ obert a tot el veïnat.

La regidora de Participació Ciutadana Estefania Blanes ha felicitat les entitats veïnals pels programes organitzats, “destacant que malgrat la crisi i la manca de recursos econòmics, les entitats alcoianes continuen esforçant-se per oferir activitats festives i així millorar la convivència i el sentiment de comunitat de cada barri i de la ciutat. A cada zona s’ha de destacar diferents aspectes diferenciats, com l’interessant programa cultural de Zona Alta, l’esforç i la implicació dels comerços i veïns del Viaducte per a les seues festes, o la gran capacitat de convocatòria i mobilització de Zona Nord per a, un any més, traure al carrer les seues festes. Però en conjunt, a tots ells els hem de felicitar pel treball organitzatiu i de mobilització dels veïns i veïnes d’Alcoi, demostrant que tenim uns barris ben vius i una societat activa”.

Font: Redacció


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *