foradia subscriutegrat

“La Font Roja” nou llibre escrit per Isabel-Clara Simó

Alcoi torna a participar a la campanya ‘Llegir en valencià’. L’últim llibre de la col·lecció és un relat d’Isabel-Clara Simó sobre la llegenda de la Mare de Déu dels Lliris.

Llegir en valencià 1

El regidor de Cultura Paco Agulló va acudir  a l’acte de presentació de la campanya ‘Llegir en valencià’, una acció que promou la distribució de llibres en la nostra llengua, i en la qual per segon any consecutiu col·labora l’Ajuntament d’Alcoi. Enguany, la presència alcoiana dins aquesta sèrie de publicacions estarà protagonitzada per l’escriptora Isabel-Clara Simó, qui signa un relat sobre els fets miraculosos de la troballa de la Mare de Déu dels Lliris a la Font Roja.

La sèrie de llibres que s’editaran i distribuiran amb els diaris Levante-EMV i Información, enguany estan dedicats a ‘Paisatges de llegenda’, convidant així als lectors a descobrir algunes de les llegendes millor guardades de les nostres terres. El primer llibre, ‘La cara del moro d’Alacant’, es repartirà diumenge 22 de juny, i la sèrie finalitzarà el 27 de juliol precisament amb el llibre sobre la Font Roja escrit per Isabel-Clara Simó. Seguidament, la mateixa col·lecció serà distribuïda també amb el diari Información, amb l’objectiu d’incrementar la seua difusió en les comarques del sud del País Valencià.

Llegir en valencià 3El regidor alcoià va assistir a la presentació de la campanya a Alzira, a la seu de la Fundació Bromera, on va coincidir amb altres edils de localitats que s’han sumat a la campanya, com ara Xàtiva, Bétera, Teulada o la pròpia Alzira. La Regidoria de Cultura col·labora en la campanya amb l’aportació de 1.800 euros i l’adquisició de 200 exemplars del llibre sobre la Font Roja, per distribuir-lo entre centres d’ensenyament, biblioteques, entitats i organismes relacionats amb la cultura, el patrimoni i el medi ambient.

En paraules de Paco Agulló, “considerem que aquesta gran iniciativa suposa una bona oportunitat per a la ciutat per tal de difondre més enllà de les nostres comarques alguns dels nostres valors més importants: les nostres tradicions i trets identitaris, el nostre fantàstic medi natural, i el treball dels creadors d’Alcoi com ara la nostra escriptora més universal, Isabel-Clara Simó. Tot això, contribuint a més a una campanya que promou la lectura de llibres en valencià”.

Es tracta de la novena edició d’aquesta campanya que organitza la Fundació Bromera junt al diari Levante-EMV, en la qual col·laboren institucions com Consum, la Fundació Bancaixa, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Diputació de València, la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana i el Consell Valencià de Cultura, a més d’alguns ajuntaments, entre ells el d’Alcoi.

Font: Ajunrtament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *