foradia cdturisme

Lectura “Un enemic del poble” de Henrik Ibsen

Així doncs, com es pot comprovar, la història escrita per Ibsen és plenament vigent avui en dia. Participaran en la lectura els actors i actrius: Neus Agulló, Juli Cantó, Andrés Denia, Rosanna Espinós, Joan Gadea, Ximo Lloréns, Pepa Miralles i Pep Sellés, entre altres.

ibsen

Henrik Ibsen./

 

“Un enemic del poble”, de Henrik Ibsen Lectura dramatitzada, a càrrec de La Compania de teatre La Dependent el divendres 27 de juny, a les 20.30 h a la seu de l’Associació de Veïns Zona Nord carrer Sant Joan Bosco, 20, Alcoi. Sempre es d’agraïr que es programen aquest tipus d’obres i que siguen accessibles per al gran públic, fent-lo reflexionar i, potser, fent-li obrir els ulls respecte a la realitat que l’envolta.

Una gran obra clàssica, plenament vigent, que ens explica la història d’unes aigües contaminades, ‘Un enemic del poble’ és una obra de plena actualitat. Així, per exemple, al febrer del 2003 es va estrenar en el Teatre Rialto de València i al mes de novembre del mateix any es va estrenar en el Teatre Romea de Barcelona, dirigida per Carme Portaceli. El protagonista de l’obra és el doctor Stockmann, que lluita en solitari per fer prevaler la veritat per damunt dels interessos econòmics i per la llibertat de l’individu.

L’obra és complexa i hi podem trobar diversos temes. El tema principal de la defensa de la llibertat i la lluita per la veritat es desenvolupa a través d’un conflicte produït per la contaminació de les aigües del balneari d’una petita ciutat noruega. Malauradament, aquest problema no és antic i, per tant, podem trobar-ne exemples similars avui dia.

Font: Colla Ecologista, La Carrasca


Una resposta de Lectura “Un enemic del poble” de Henrik Ibsen

  1. […] el marc de la Setmana dels Barris, van organitzar una lectura dramatitzada de l’obra teatral “Un enemic del poble”, de Henrik Ibsen, en què el públic va poder gaudir de les magnífiques interpretacions de Neus […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *