foradia subscriutegrat

15.901 parats: l’Atur segueix les últimes tendencies mensuals

El mes de Juny de 2014 la desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha baixat en 250 treballadors/ as aconseguint la xifra total d'aturats de 15.901.

01042014ISMAELSENENTMARTINCARPENA (1)

I. Senent i M. Carpena, secretaris d’UGT i CC.OO./ lesmuntanyes.com

 

UGT considera que segons les dades registrades en les oficines dels serveis públics d’ocupació (SERVEF) es reflecteix un augment de l’activitat i de l’ocupació, sobretot en el sector serveis, derivat de la temporada estival en què no trobem encara que no deixem d’insistir que cal estar en alerta, doncs darrere del resultat en termes de registre de la desocupació i millora de l’afiliació s’amaguen dues circumstàncies que s’estan consolidant al mercat laboral espanyol

Una vegada coneguts les dades de la desocupació del mes de juny de 2014, UGT de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa ha de manifestar el següent:

  • 1) Que en el mes de Juny de 2014 la desocupació, a la comarca de la Muntanya, ha baixat en 250 treballadors/ as aconseguint la xifra total d’aturats de 15.901.
  • 2) L’atur ha baixat fonamentalment a Ibi amb 99 parats/as menys, seguit d’Alcoi amb 72 menys i poblacions com Castalla i Cocentaina amb 24 i 25 aturats menys respectivament. Les pujades de la desocupació en aquest mes de maig han estat mínimes sent la població de Balones, Planes i Agres més augmentat amb 5 aturats més que el mes anterior. La resta de baixades i pujades han estat mínimes.

D’una banda, hem de ser coneixedors que la protecció de les persones sense ocupació s’ha anat reduint en aquests anys de crisis. Això unit a l’augment de l’atur de llarga durada i a l’extensió de l’efecte descoratjament per un descens de la població activa en atur que passa a la inactivitat, constitueixen situacions que incrementen el risc de pobresa entre les llars. UGT insisteix que les polítiques de protecció per desocupació han de reforçar les prestacions contributives i assistencials així com augmentar el grau de cobertura.

D’altra banda, cal tenir en compte l’empitjorament de la qualitat de l’ocupació, marcat per la precarietat, l’abús de la temporalitat i de la contractació a temps parcial involuntària, això condueix a un continuat descens de les rendes del treball que impediran la rehabilitació de la demanda interna i de l’economia en el seu conjunt.

Per tot això UGT insisteix que la millora de la protecció per desocupació, de la qualitat en l’ocupació i de les rendes del treball són coses vitals per a la recuperació de les principals variables de la nostra economia.

No podem deixar de destacar que després de conéixer les mesures de la nova reforma Fiscal aprovada pel Consell de Ministres, on les indemnitzacions per acomiadament no estiguen exemptes, en els seus màxims legals com estaven avui dia sobre la base de l’Estatut dels treballadors, respon a un afany recaptatori i es torna a penalitzar als acomiadats, com va ocórrer amb la reforma laboral del 2012. UGT considera que s’han de buscar solucions amb el diàleg social sense ser sempre els mateixos perjudicats “els treballadors”.

CONSULTA LES DADES de l’ATUR JUNY-MAIG 2014- MUNTANYA

Font: Ismael Senent Cartagena, Secretario General UGT-PV Muntanya-Vinalopó-Vega Baja.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *