foradia aproop

Registrats cinc casos aïllats de legionel·losi en dues setmanes

Tres a Santa Rosa, un a l’Eixample i un altre a Zona Nord. Els casos no guarden una relació espai-temporal, i per tant no es poden considerar un brot.

Reunió legionel·la

Aquest mateix matí s’ha reunit la comissió tècnica que fa el seguiment de l’evolució de la legionel·losi a Alcoi, formada per l’Ajuntament, Salut Pública i l’empresa responsable de la gestió de la xarxa d’aigua Aqualia, després de registrar-se els cinc primers casos de legionel·la a Alcoi durant les últimes dues setmanes. A la reunió s’ha volgut deixar clar que els casos no guarden una relació espai-temporal, i per tant no es poden considerar un brot.

Tres dels casos han estat detectats al barri de Santa Rosa, un altre a l’Eixample, i l’altre a la Zona Nord. Tant des de Salut Pública com des de l’Ajuntament s’ha remarcat que a tots els casos la malaltia no procedeix d’aparells de risc, i per tant no s’habilitaran mesures especials de cap tipus més enllà del seguiment i control habitual que es porta a terme al llarg de l’any. Es descarta, doncs, augmentar el clor de l’aigua potable.

Durant tot l’any 2013 es van detectar dos casos, un al mes d’agost i altre a novembre, i per tant l’aparició d’aquests cinc afectats ha motivat la reunió urgent de la comissió, per tal d’estudiar l’informe de Salut Pública i conèixer amb detall la situació.

Tal i com ha explicat el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “a la reunió se’ns ha explicat per part dels tècnics de l’Àrea de Salut la procedència d’aquests cinc casos que s’han detectat a la ciutat, indicant que no tenen relació entre ells en el temps i l’espai, i per tant no estem davant d’un brot de la malaltia. De qualsevol forma, al llarg dels propers dies mantindrem un seguiment especial per si aparegueren més casos, però les mesures de control i prevenció ja s’apliquen de forma ordinària i habitual”

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *