foradia pressupostparticipatiualcoi

ACIF organitza una jornada de prevenció d’incendis al Baradello

Organitzada pel Departament de Medi Ambient, inclou un taller per a xiquets i xiquetes. Jornada de prevenció d’incendis adreçada als veïns d’urbanitzacions el dissabte 19 de juliol.

taller prevencióEl Club Social del Baradello acollirà dissabte 19 de juliol a partir de les 10 del matí una ‘Jornada de prevenció d’incendis forestals en la interfície urbana-forestal’, un taller teòric i pràctic adreçat als veïns i propietaris del disseminat urbà, que pretén oferir informació i coneixements pràctics sobre la prevenció d’incendis. La iniciativa ha estat organitzada per la Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’Associació Contra Incendis Forestals (ACIF) i les empreses especialitzades Sideinfo, MediXXI i Matinsa. La jornada, a més, està acompanyada d’un taller infantil per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys, que se celebrarà paral•lelament a les sessions formatives i informatives.

La primera part de la jornada consistirà a una xarrada impartida per l’enginyer forestal i tècnic d’emergències Ferran Dalmau, amb l’objectiu de conscienciar sobre el problema a uns ciutadans que són especialment sensibles del perill dels incendis forestals, dotar als participants d’una informació bàsica i consells pràctics per a afrontar emergències per incendi forestal, explicar la importància de la prevenció i les mesures prèvies, i també motivar l’adopció de mesures d’autoprotecció per part de la ciutadania com a complement a les mesures públiques.

La part pràctica de la jornada, que compta amb la col·laboració dels membres d’ACIF, servirà per ensenyar als assistents qüestions com ara la connexió de mànegues a un hidrant, l’extracció d’aigua d’una piscina amb motobomba (encara que siga de rec); també, a autoprotegir-se del foc amb eines elementals com poals o branques de garrofer, explicar què fer o què no fer en casos d’incendi, entre d’altres qüestions.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi Paco Agulló destacael fet que els veïns i propietaris de les nostres urbanitzacions han demostrat ja en diferents ocasions el seu interés a col·laborar en la prevenció d’incendis; sense anar més lluny, fa unes setmanes es va acabar la faixa protectora de Montesol en què han col·laborat Ajuntament i veïns, que formen part de les actuacions projectades dins el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals recentment aprovat. Ara, atenent a les pròpies demandes per disposar d’informació, hem organitzat una jornada que creiem que pot ser molt interessant, no només perquè en cas de foc aquests habitants d’àrees forestals poden prestar una ajuda fonamental per als serveis d’extinció, sinó també perquè actuen com a guardes, fan habituals tasques de neteja i desbrossament, i a més ens ajuden a assenyalar les zones on s’ha d’actuar per a intervencions de prevenció. Sense comptar que, amb aquest curset, poden rebre informació sobre com actuar davant un incendi, uns coneixements que podrien evitar danys personals en situacions d’emergència”.

Font: redacció, lesmuntanyes.com


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *