foradia subscriutegrat

Alcoi rep una subvenció per ampliar la red de connexió WIFI gratuïta en llocs públics

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la subvenció de la Comissió Europea i estarà entre els 500 municipis espanyols que reben aquest bo de 15.000 euros.

Actualment Alcoi ofereix WIFI gratuït a les biblioteques, a l’oficina de turisme amb el TouristWifi, al CCJ i a alguns parcs públics com la Glorieta o la Uxola.

Un nou projecte que permetra ampliar la connexió a la red d’alta qualitat i gratuïta.  Aquesta iniciativa europea WiFi4EU promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus, en municipis de tota Europa.

«Wifi4EU» són ajudes de la Comissió Europea per establir connexions d’alta velocitats en municipis a Europa. L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit la subvenció de la Comissió Europea i estarà entre els 500 municipis espanyols que reben aquest bo de 15.000 euros.

Alcoi, Sant Vicent del Raspeig i Oriola són els municipis de més de 50.000 habitants que han aconseguit la subvenció.

En total, prop de 3400 municipis de tota Europa, han rebut l’ajuda. Alcoi accepta el compromís perquè la connexió estiga disponible en un termini màxim de 18 mesos. L’administració local també haurà d’elegir a l’operador i fer front a les despeses de manteniment.

Alberto Belda, regidor de Modernització de l’Administració, destaca el treball realitzat per aconseguir subvencions europees: «Cal destacar el gran treball realitzat pels tècnics per detectar possibles ajudes i subvencions i preparar tots els expedients per a aconseguir-les ». 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *