foradia pressupostparticipatiualcoi

Conseqüències pel despido del tècnic comerç a l’Ajuntament

Segons la regidora del PP, Anabel Trujillo, “les conseqüències ja s'han fet notar. Enguany, l´Ajuntament no s´ha sol.licitat cap subvenció a la Conselleria amb competències de Comerç”. Segons Anabel, María Llopis, la regidora de Govern "enguany des de l´Ajuntament no s´ha avisat a ningú i molt menys se li ha ajudat, donat que no hi ha tècnic. "

L´Ajuntament d´Alcoi tenia un Tècnic de Comerç, conegut com a tècnic AFIC (Agència per al Foment de les Iniciatives Comercials). Amb formació directa i continuada com a tècnic AFIC des de la Conselleria amb competències de Comerç, el tècnic manejava els programes informàtics de comerç, les ajudes convocades per la Conselleria, els expedientes administratius de l’Ajuntament en comerç, etc. Any rere any.

anabel trujillo

Anabel Trujillo./

Però el Govern Bipartit va decidir despedir-lo. Així, quan l’Alcalde, Toni Francés, va procedir a retallar asessors no ho va dubtar ni un moment, i abans d’eliminar a qualsevol persona del PSOE va optar per acomiadar a un tècnic que duia fent la seu llavor a l´Ajuntament d´Alcoi sense cap implicació política. Aquest tècnic estava contractat com a personal de confiança des del PSOE de Pepe Sanus i així va continuar amb les alcaldies següents, amb independència del color polític de les mateixes.

Segons la regidora del PP, Anabel Trujillo, “les conseqüències ja s’han fet notar. Enguany, l´Ajuntament no s´ha sol.licitat cap subvenció a la Conselleria amb competències de Comerç”. A més a més, sempre que eixien les convocatòries d´ajudes als comerciants el tècnic no sóls avisava als comerciants alcoians sobre les convocatòries a les que podien acollir-se, si no també els ajudava en la tramitació de les seues sol.licituts.

mariallopis

Maria Llopis./

María Llopis, la regidora de Govern , ha reconegut que enguany des de l´Ajuntament no s´ha avisat a ningú i molt menys se li ha ajudat, donat que no hi ha tècnic. A la pregunta de si l´Ajuntament pensa resoldre l´absència de técnic de comerç, la resposta es que estan treballant per vore com contractar-lo. Difícil sol.lució té, per no dir que la seua resposta es poc creïble. La LLei 22/2013, de 23 de desembre, de presupostos Generals de l´Estat per a l´any 2014, al regular les despeses de personal de les Corporacions Locals i els ens depenents d´estes, estableix l´imposibilitat d´incorporar nou personal, excepte el que puga derivar-se de l´execució de processos selectius corresponents a Ofertes d´Ocupació Publica d’exercicis anteriors, amb les excepcions que s´indiquen en la Llei.

Per a la popular Trujillo, “la creació d´una nova plaça de tècnic de comerç, té un més que difícil encaix en les dites excepcions. Així que la realitat, pura i dura, és que el govern Bipartit, ha eliminat el tècnic de comerç, no hi ha sol.licitat cap ajuda per a enguany en comerç, i un dels sectors econòmics més importants de la nostra ciutat ha sigut totalment relegat”. Per als populars alcoians, el Govern Bipartit no creu important el comerç alcoià, o almenys el considera menys important que mantindre a un dels seus assessors.

Font: Grup Municipal Popular Alcoy


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *