foradia subscriutegrat

Les festes de Sant Jordi sembla que seran el cap de setmana

La Trilogía se celebraria el dissabte 25, Dia de les Entrades; diumenge 26, Dia de Sant Jordi; i dilluns 27, Dia dels Trons. El Govern municipal plantejarà al Ple els dies 23 i 27 d’abril com a festius locals

Cadires sant jordi

Festes Alcoi./

El Govern Municipal d’Alcoi plantejarà per segon any consecutiu al Ple Municipal la decisió de triar els dies festius locals el 23 i 27 d’abril. Aquest procediment es torna a fer efectiu després de molts anys que aquest tràmit era obviat per anteriors governs municipals, que els determinaven per mitjà d’un acord de Junta de Govern quan la competència és del Ple de l’Ajuntament.

La proposta dels dies 23 i 27 d’abril ve donada per la necessitat de satisfer les peticions tant dels sectors econòmics, empresarials, sindicals, comercials i socials, com també la petició tradicional de l’Associació de Sant Jordi. Hi ha un debat en la ciutat sobre la conveniència de traslladar la celebració de les festes de Moros i Cristians al cap de setmana perquè tant els propis alcoians que treballen i estudien fora de la nostra ciutat com els alcoians que resideixen en altres ciutats puguen gaudir al màxim de les festes que també són seues.

A açò se suma l’interés d’entitats empresarials, professionals, hostaleres, comercials i sindicals de millorar la situació econòmica per mitjà d’aquest trasllat al cap de setmana que a més d’incrementar la visita de turistes estimula l’activitat econòmica.

D’altra banda també hi ha l’opinió de mantindre la trilogia els dies 22, 23 i 24 d’abril. Aquesta opinió també és respectada pel Govern Municipal i per això s’ha intentat que la celebració del dia de Sant Jordi, 23 d’abril, siga d’una especial celebració en la nostra ciutat dedicant un dels festius locals a aquest fi. És oportú recordar que tant l’any 2011 com l’any 2014 el 23 d’Abril no va ser festiu a Alcoi. Tant l’anterior govern del Partit Popular com l’actual Govern municipal, per tant, de vegades han hagut de sacrificar el 23 d’Abril com un dia no festiu local.

D’altra banda el Govern manifesta la seua voluntat d’establir amb el sector comercial, que tenen un horari distint i diferent adequat a la seua particular circumstància, un diàleg per a poder compatibilitzar el dret d’obertura lliure amb el dret dels treballadors a gaudir de les festes de Moros i Cristians. Cal recordar que l’any passat, malgrat ser dissabte i dilluns els dos festius locals, el comerç va decidir obrir dins de la seua llibertat els dies que va estimar oportú.

Per tant, i d’acord amb la petició de determinats sectors que consideraven que la decisió de designar el dissabte com a festiu local perjudicava els interessos del conjunt dels treballadors per perdre un festiu local, atés que més del 80% dels treballadors dedica els dissabtes com festius en les seues jornades de treball, el Govern planteja que el dijous 23 d’abril siga festiu, i que la Trilogia se celebre els dies 25, dissabte, dia de les Entrades; 26, diumenge, dia del Patró Sant Jordi; i 27 d’abril, dilluns, dia dels Trons.

Font: Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *