foradia subscriutegrat

Col.legi El Romeral exigeix la rectificació del PP i la regidora Rosa Sànchez

L'equip directiu del col·legi públic El Romeral vol desmentir la notícia difosa per diversos mitjans de comunicació a partir d'un comunicat de la regidora del PP, Rosa Sánchez.

romeralEl CEIP El Romeral, igual que les altres escoles públiques d’Alcoi, té aprovat des del 2013 el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià, després que la Conselleria publicara el Decret de Plurilingüisme. Aquest decret té un calendari d’implantació segons el qual els alumnes que el curs que ve començaran primer de primària hauran de canviar de programa en segon.

Com que els professionals de la docència sabem que l’etapa de primer cicle és especialment important perquè és quan es consolida l’aprenentatge de la lectoescriptura, vam considerar que era més convenient començar el programa plurilingüe (valencià-castellà-anglés) en primer de primària i no interrompre el procés a mitjan de cicle.

Vam convocar a les famílies afectades, els vam explicar la situació i vam decidir sol·licitar-ho a Conselleria.

Ni el Centre, ni Inspecció Educativa, ni el Consell Escolar Municipal té constància de cap queixa per part de les famílies. Posteriorment, el Claustre i el Consell Escolar van ratificar la proposta de sol·licitud. Fa mesos, la Conselleria ens va comunicar que no autoritzava a avançar la implantació del programa perquè encara no havien eixit les instruccions d’aplicació de la LOMQE, que podien afectar els programes lingüístics. En cap moment ens van dir que les famílies s’hagueren queixat.

Finalment volem manifestar que l’equip docent del CEIP El Romeral sempre adopta les decisions pensant en el bé de l’alumnat i tenint en compte l’opinió de les famílies, i exigim la rectificació per part de la regidora del PP Rosa Sánchez, que ha difós informació falsa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *