foradia pressupostparticipatiualcoi

Que parlen les xarxes: metaperiodisme

• El periodisme és important en democràcia perquè descriu a la gent el món en el qual viu • Aquesta secció la dediquem a analitzar alguns fenòmens periodístics ocorreguts durant els últims dies • Fem un recull de reaccions a les xarxes per part d'Ángels Barceló, Jiménez Losantos, Alfonso Merlos, etc.

El periodisme és important en democràcia perquè descriu a la gent el món en el qual viu i, per tant, ajuda a la gent a actuar en conseqüència de la informació que li arriba. Aquesta secció la dediquem a analitzar alguns fenòmens periodístics ocorreguts durant els últims dies.

Quan va saltar la notícia que diu que el Partit Popular ha sigut imputat per la justícia, arrel la destrucció dels ordinadors que contenien la informació d’irregularitats econòmiques perpetuades pels seus dirigents, la periodista Àngels Barceló va llançar al públic la reflexió de si és coherent que governe un partit imputat (cal recordar que és la primera vegada en la història de la democràcia espanyola que s’imputa a un partit polític).

que-parlen-les-xarxes-febrer-1-metaperiodisme

Segur que hi ha opinions de tots els tipus al respecte. És lògic, tenint en compte que al nostre país hi ha una gran fauna periodística, amb més o menys acceptació, que fa difusió pública diària de les seues idees extremistes, intolerants i, inclús, violentes. Com Federico Jiménez Losantos, que va dir l’altre dia que si portara pistola quan veu als de Podemos, els dispararia. Això es diu exaltació del terrorisme, però com bé per part dels guanyadors de la Guerra Civil, quedarà impune davant la justícia. Així ho explica Gerardo Tecé.

queparlen-les-xarxes-febrer-2

Alfonso Merlos s’ubica en unes coordenades ideològiques, si no germanes a Losantos, cosines. No exalta directament el terrorisme, però sí que convida a tornar a la manca de drets polítics propis del segle XIX. És clar que a alguns periodistes no els agrada ni la democràcia, ni la gent en general.que-parlen-les-xarxes-febrer-3

 

Alguns experts anomenen ‘la màquina del fang’ a la desinformació que transmeten deliberadament els mitjans de comunicació per embrutar la imatge de la gent que molesta als poderosos. L’altre dia Antena3 va llançar una suposada ‘exclusiva’ en la qual vinculava a Podemos amb els “separatistes radicals” de la CUP, ETA i Venezuela, i acusava a l’organització de finançament il·legal i frau.

xarxes-parlen-metaperiodisme1

 

Això va provocar una enèrgica reacció en les xarxes socials, acusant a la cadena de fer un periodisme interessat i no informar d’assumptes públics ni desentranyar trames mafioso-criminals com la Púnica, la Gürtel, el caso Noos, el frau fiscal dels poderosos i altres estafes i injustícies que viu la població. Aquest meme, en aquesta línia, ridiculitza el tipus de periodisme que es veu als telediaris d’Antena3.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *