foradia subscriutegrat

Un grup de pares es queixa davant el PP per línies de valencià a l’escola

Davant el malestar d'un grup de pares amb la direccion del centre. La generalitat defensa als pares del col·legi El Romeral perquè els seus fills acabin en la linea que havian escollit. El col·legi instava als alumnes de línia castellà (PIB) a passar-se a la de valencià (PEV). Al final, els alumnes finalitzaren els estudis en la línia triada des de la seua incorporació al centre.

rosasanchez

Rosa Sànchez./

El Grup Municipal del PP ha preguntat al Govern Municipal en la comissió de servei a les persones, per les queixes rebudes per un grup de pares del col·legi públic el Romeral que havien estat instats a canviar de la línia castellà (PIV) a la de valencià (PEV), ja que el centre ha decidit optar únicament per la línia en valencià des de fa 2 cursos.

El Govern ha confirmat que des de la Conselleria d’Educació s’ha instat al centre al fet que tots els alumnes acaben els seus estudis en la línia triada des del principi, i no obliguen a canviar d’opció acabant així tots els matriculats en castellà fins a 6° de primària en la línia triada.

Cal assenyalar, que des de la direcció del centre s’havia parlat amb els pares dels nens que passen del cicle d’infantil a primària perquè es passaren ja a la línia valencià, abandonant la línia PIB el que provoque el malestar dels pares, fins i tot alguns van decidir canviar-los de centre escolar.

Des del PP s’alegren de la decisió presa per la Conselleria, per a l’edil popular Rosa Sánchez “l’elecció de línies és una decisió dels pares i ha de respectar-se fins al final, no tènia cap sentit que el centre decidís per ells, ja que es vulneraven els drets dels pares d’aquests nens que en el seu moment van optar per aquest centre públic”

D’altra banda, des del Grup Municipal del PP s’insta al Govern Bipartit al fet que supervise i controle aquest tipus de decisions per no generar malestar en les famílies, per a la regidora Rosa Sánchez “estem convençuts que si aquesta decisió hagués estat al revés segur que aquest Govern s’hauria posat darrere d’una pancarta ràpidament”.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *