foradia subscriutegrat

El proper curs es mantindrà el servei de menjadors escolars

El Consistori manté el programa per al proper curs. Les ajudes per a menjadors escolars de l’Ajuntament arriben a 70 alumnes de 10 centres escolars. S’atorgarà als centres educatius, de forma complementària a les ajudes de la Conselleria.

Manolo GomiciaManolo Gomicia el regidor d’Educació ha avançat que per al proper curs es mantindrà el programa d’ajudes, tot congratulant-se pels resultats d’aquesta primera experiència: “Enguany hem tancat la primera experiència del programa de beques de menjador, que creiem que ha sigut molt positiu per a les famílies, i per tant continuarem durant el proper curs, perquè com hem constatat, hi ha moltes famílies als centres de la ciutat que han quedat sense ajudes de la Conselleria, i les necessiten. Una vegada més, hem d’arribar on la Generalitat no arriba i suplir les seues mancances per ajudar a les famílies alcoianes a superar les pitjors conseqüències de la crisi”.

El programa d’ajudes assistencials de menjadors de centres educatius que per primera vegada va posar en marxa l’Ajuntament d’Alcoi durant el curs passat va permetre a 70 alumnes de 10 centres educatius accedir a aquest servei. En total, l’Ajuntament ha destinat a aquest programa 24.347,96 euros, dividits en una primera partida de 5.779,26 euros durant el primer trimestre del curs, i 18.568,70 euros entre els mesos de gener i juny.

Recordem que aquest tipus d’ajuda s’atorgava als centres educatius, de forma complementària a les ajudes de la Conselleria; en cas de que Conselleria no donara res a determinades famílies, i aquestes necessitaren l’ajuda, l’Ajuntament atorgava la quantia que cobria de forma total o parcial el cost del servei, d’acord amb criteris de Benestar Social, i sempre en col·laboració amb els centres. De fet, el regidor d’Educació Manolo Gomicia ha volgut agrair als centres educatius de la ciutat la seua col·laboració, “ja que sense la implicació dels equips directius dels propis centres no haguera estat possible portar a la pràctica aquesta ajuda, donat que els propis centres són els que avancen els diners, i després l’Ajuntament els paga als col·legis”.

Gomicia destaca que l’avaluació d’aquesta primera experiència pionera ha oferit dades interessants, en el sentit que demostren la disfunció en l’atenció a la ciutadania per part de la Conselleria d’Educació: per exemple, el fet que el 80% dels alumnes als quals s’ha ajudat no tenien beca de la Conselleria per a menjador. El 20% restant sí comptaven amb beca, i l’Ajuntament ha complementat aquesta ajuda del govern autonòmic fins cobrir la despesa.

En paraules de Manolo Gomicia, “per a nosaltres no és cap inconvenient, més enllà de les limitacions pressupostàries i de gestió de la Regidoria, ajudar als nostres ciutadans per a que tinguen una qualitat de vida digna, especialment en allò que respecta a un tema tan important com és la nutrició dels xiquets i xiquetes. Però hem de recordar que és responsabilitat del govern autonòmic assegurar l’alimentació dels escolars, donada la importància que el menjar saludable té en el procés escolar i en l’etapa de creixement dels infants, tal i com hem pogut veure en les xarrades sobre el desdejuni saludable que, també des de l’Ajuntament, hem promogut al llarg del curs. Per tant, no podem més que requerir a la Generalitat que complesca amb les seues funcions, perquè els Ajuntaments ja tenim prou càrregues de gestió i anem prou mancats de recursos com per a suplir les mancances del govern autonòmic”.

 


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *