foradia cdturisme

Ajudes de menjador per alumnes d’infantil i Primària

L’Ajuntament d’Alcoi destina més de 18.000 euros a ajudes de menjador per a alumnes d’Infantil i Primària. Serveis Socials i Educació complementen amb aquesta partida les escasses ajudes del Consell i arriben a 200 xiquets i xiquetes.

comedor infantil

Menjador als centres escolars preparat./

S’ha destinat una quantitat de 18.568,70 euros a les ajudes complementàries de menjador per a alumnes d’Infantil i Primària. Aquesta mesura se suma a les beques del Consell que, en veure’s disminuïdes per les retallades del govern autonòmic, no cobrien tota la demanda dels escolars alcoians. Les regidories d’Educació i Serveis Socials cobreixen així les necessitats d’alimentació de més 200 xiquets i xiquetes de la ciutat.

Alcoi és pioner en implantació d’un programa d’ajuda a la millora de l’alimentació en escolars. Aquesta mesura complementària arriba a més de 200 xiquets i xiquetes de la ciutat dels quals un 60% no estava becat pel Consell; gràcies a la inversió de l’Ajuntament, les famílies d’aquests xiquets poden portar als seus fills al menjador escolar. El 40% restant dels xiquets a qui cobreix aquesta ajuda, perceben una quantitat que els permet complementar la beca de la Generalitat Valenciana i que la despesa siga mínima. D’aquesta manera, el Consistori garanteix que tots els xiquets que ho necessiten puguen menjar en els seus centres escolars.

Aquestes ajudes s’han entregat directament als centres educatius a què van els xiquets; concretament durant aquest curs escolar els centres acollits al programa han sigut Horta Major, La Presentació, Santa Anna, Sant Roc, Sant Vicent, el Romeral, Arnauda, Miguel Hernández, La Salle i Salesians Joan XXIII.

Els responsables de les àrees d’Educació i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alcoi, Manolo Gomicia i Aroa Mira respectivament, han manifestat la intenció de continuar amb aquest programa d’ajudes el pròxim curs: “La situació de desemparament que ha creat la Conselleria d’Educació amb la disminució del nombre de beques de menjador i la reducció de la quantia de què han disposat les famílies, ens ha portat a prendre mesures com aquestes ajudes, molt necessàries per a assegurar la bona alimentació dels escolars alcoians. Realitzem un important esforç per a poder arribar a totes les famílies, però ho considerem una prioritat”, ha subratllat el regidor d’Educació Manolo Gomicia.

Font: Ajuntament Alcoi


Una resposta de Ajudes de menjador per alumnes d’infantil i Primària

  1. […] d’ajudes assistencials de menjadors de centres educatius que per primera vegada va posar en marxa l’Ajuntament d’Alcoi durant el curs passat va permetre a 70 alumnes de 10 centres educatius accedir a aquest servei. En total, l’Ajuntament […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *