foradia mediambient

Benestar Social coordina les accions amb Càritas, Creu Roja i Ashproal

La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat una sèrie de reunions amb determinats col·lectius vinculats a l’atenció social per a intentar rendibilitzar els recursos disponibles i aconseguir arribar al nombre més gran de famílies possibles tot evitant la duplicitat de funcions amb Càritas, Creu Roja i Ashproal per millorar resultats.

solidaridadEs tracta d’una iniciativa on el departament municipal i les diferents organitzacions creuen les seues dades i determinen les prioritats, sense duplicar esforços. “Si establim grups de famílies per necessitats, per atencions prestades o per serveis que requereix cada persona, les aportacions seran més eficaces en la mesura que arribarem més lluny i treballarem de forma més acurada amb entitats que estan fent una gran tasca en aquesta matèria”, subratlla Mira. Per a l’edil, la cooperació amb aquest tipus d’entitats també permet detectar noves necessitats, deficiències en matèria de benestar social i generar nous recursos per a atendre-les. “No només es tracta d’ajuda material, en prestacions econòmiques o distribució d’aliments, sinó d’un altre recursos d’intermediació, ajuda de gestió davant de situacions de vulnerabilitat, orientació laboral o de formació”, elements que poden ser molt útils per a moltes famílies, conclou Aroa Mira.

Es pretén millorar la cobertura a les famílies rendibilitzant els recursos municipals i el gran treball que realitza cada entitat. Aroa Mira, explica que s’estan coordinant les tasques amb Càritas, Creu Roja i Ashproal: “Si sumem esforços i ens coordinem entre tots podrem arribar més lluny. Eixa és la intenció d’aquest tipus de reunions, ampliar la cobertura i rendibilitzar el treball al màxim”. S’ha detectat que les ajudes tendeixen a concentrar-se en un tipus de necessitats, deixant altres per atendre: “Hem de millorar en la prestació, en com es realitza i amb quines condicions. I en aquest esforç hem d’estar tots els col·lectius, a més de l’Administració”, afegeix Mira.

 


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *