foradia subscriutegrat

No l’abandones: Ell mai ho faria

L’alberg està al límit de la seua capacitat, i s’ha encetat una campanya de conscienciació. La Protectora alerta de l’augment de l’abandonament d’animals.

nolabandones

En quant a les possibles causes, el president apunta a “una combinació de motius. Hi ha famílies que abandonen perquè no poden fer front a la manutenció de l’animal, però hi ha d’altres que abandonen perquè se’n van de vacances. Són molts factors, però tots apunten a un mateix problema: sembla que no hi ha consciència de les responsabilitats que s’han d’assumir quan algú decideix tindre un gat o un gos de companyia”.

S’han posat en marxa, la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi, en col·laboració amb la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament, amb  una campanya informativa per tractar de reduir l’abandonament d’animals que s’està produint durant aquestes dates estiuenques, en constatar que el nombre de gossos i gats que han estat abandonats enguany ha augmentat significativament respecte a anys passats.

Sota el slogan, No l’abandones: Ell mai ho faria, el president de la Protectora, Gonzalo Gisbert, evita oferir dades al respecte del nombre total d’animals que s’han acollit aquestes setmanes, ja que l’entrada i eixida d’animals és freqüent, “però ara per ara estem al límit de la capacitat de l’alberg”, expressa Gisbert.

Apel·lant a aquesta conscienciació que evite que continuen abandonant-se aquests animals, s’han començat a distribuir cartells a diferents dependències públiques i també als establiments col·laboradors amb la Protectora, també està fent-se circular ja per les xarxes socials, tot recordant que si algú vol adoptar algun animal l’associació té un telèfon disponible per contactar: 650579108.

Per la seua banda,  Estefania Blanes la regidora de Salut Pública, en el fet que “els propietaris dels animals han de complir amb les obligacions de salubritat i higiene i, per descomptat, fer-se responsables dels gossos o gats. Des de l’Ajuntament hem de sumar-nos a la crida de la Protectora per la responsabilitat i el sentit comú, demanant a tots els propietaris que col·laboren per evitar els problemes que provoca aquest increment del nombre d’abandonaments. També volem expressar el nostre agraïment, una vegada més, a la Societat Protectora d’Animals, que realitza un treball magnífic en l’acollida i atenció que requereixen els animals”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *