foradia subscriutegrat

Benestar social pot procurar l’adopció i una família

Abans del naixement del xiquet, o poc després, la mare només ha de manifestar la seua decisió d’entregar-ho en adopció en el centre social del seu barri o al personal sanitari que l’atén. El procés per a això és molt simple.

Des del Departament de Benestar Social ha observat que molts ciutadans desconeixen la possibilitat que la mare, o pare i mare, entreguen al seu fill en adopció. Els recents i tristos esdeveniments que han suposat la mort d’un xiquet en la nostra ciutat han provocat conversacions, i missatges en xarxes socials.

recien-nacidoHi ha ocasions en què una dona embarassada tindrà un fill i que, per les seues circumstàncies personals, no vol o no pot atendre’l. En eixes situacions la millor opció per al bebé és assegurar-li un entorn familiar en què serà volgut i atenció. Pot passar a ser fill d’uns pares adoptius.

Abans del naixement del xiquet, o poc després, la mare només ha de manifestar la seua decisió d’entregar-ho en adopció en el centre social del seu barri o al personal sanitari que l’atén. Llavors una treballadora social li preguntarà si està segura de que és açò el que vol i li demanarà que signe un escrit manifestant-ho. Es dóna opció a la mare de veure o no al bebé després del part.

L’administració assumix immediatament la tutela del menor i només queda una cosa més: passades 6 setmanes es torna a contactar amb la mare per a demanar-li que es ratifique en la seua decisió i assegurar-se de que no ha sigut fruit d’una crisi del moment.

Procurar una família al bebé que no es va a poder atendre és un acte de generositat i amor cap a ell. Abandonar-ho en el carrer o en qualsevol altre lloc és un delicte.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *