foradia subscriutegrat

La desocupació torna a créixer a Alcoi al mes de juliol

per Anabel Trujillo Ivars

anabel trujillo

Anabel Trujillo./

La desocupació torna a créixer a Alcoi, segons les dades oficials de juliol. Males notícies que es tornen a encruelir amb la nostra ciutat, mentres en la resta d’Espanya es crea treball. Açò no és una novetat, quan es va tornar a crear ocupació a Alcoi li va costar arrancar i les dades del mes de juliol manifesten de nou la precarietat d’eixa alegria que implicava la xicoteta recuperació de l’ocupació a Alcoi.

Però per a poder afrontar el problema, la primera cosa que cal fer és analitzar-ho. El repunt de demandants d’ocupació s’ha produït en tots els sectors excepte en el de construcció, destacant el sector servicis com el que més ha crescut en demandants d’ocupació. A més, de forma totalment sorprenent, este últim mes la desocupació no ha crescut entre les dones, sinó entre els hòmens.

En altres ciutats de què denominem “industrials” de la província d’Alacant, també ha crescut la desocupació, però la veritat i trist és que a Alcoi ha crescut més.

En plenes vacacions, amb la disminució constant de la població, el creixement de la desocupació i la ciutat buida, reflexionem sobre el futur de la mateixa, davant del perill que algun dia es quede buida per sempre. Bé, els alcoians sempre tornarem per Nadal, per a la nostra Cavalcada i per Festes, si és que podem.

Però quines són les solucions que està adoptant el nostre govern PSOE-IU? De la política industrial del govern bipartit resulta impossible parlar per inexistent. Sí, el projecte ho van fer i ens ho recorden tots els anys, però algú ha vist que es concrete?, algun indici després de tres anys? L’única bandera que fan ondejar és la seua forta oposició a la iniciativa privada, concretament a la ATE Alcoinnova del Grup L’Espanyola i si no acaba prompte esta legislatura l’únic èxit d’este govern municipal serà que acaben anant-se d’Alcoi.

Centrem-nos, la desocupació que ha crescut és en el sector servicis. Solucions: on està l’impuls al turisme? I al comerç?… Estes també són inexistents, l’impuls al turisme passa per fomentar la ciutat i els seus parcs naturals en la zona de costa, a Benidorm, a Gandia, a Torrevieja….

Bo, podria passar, perquè no hi ha hagut cap acció que se sàpia. I quasi millor, si ens tanquen fins a la Glorieta, perquè portar a gent de fora… I si parlem del comerç hauríem de començar per explicar-li a la població que es va fer un Pla d’Acció Comercial en què es plasmaven totes les iniciatives convenients per a la dinamització del mateix i del qual no s’ha implantat cap. Escudant-se en este pla es va ampliar una de les voreres de Sant Llorenç, això sí, contravenint totes les indicacions del dit pla. Tres anys i només s’ha utilitzat d’escusa en una única i molt discutible actuació. Ningú recorda quan va ser l’última vegada que es va convocar la mesa de comerç. Ningú coneix si es pensa realitzar alguna actuació abans que acabe la legislatura. El tècnic de comerç ha sigut despedit pel govern municipal, sent Alcoi l’únic municipi que s’ha eixit de l’Agència de Foment d’Iniciatives Comercials de la Conselleria, al despedir al dit treballador i ni tan sols s’han sol·licitat les subvencions a la Conselleria de Comerç enguany…

Encara sort que estem tots relaxats a l’agost i no ens molestem a pensar, quasi millor, evitem el disgust.

 

 

 

Font: Anabel Trujillo Ivars, Regidora del Partit Popular d´Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *