foradia subscriutegrat

l’Entesa qualifica l’elecció directa de l’alcalde d’antidemocràtica

EU - l’Entesa Alcoi qualifica la reforma electoral d’elecció directa de l’alcalde d’antidemocràtica. La proposta del PP planteja que la llista que arribe al 40% obtinga l'alcaldia.

Primer va ser la reforma de les administracions locals. Ara, la reforma electoral municipal. Ens trobem davant d’un nou atac a la política municipal. Una nova llei sense cap consens polític, de dubtosa constitucionalitat i que minoritza a les minories. I amb un objectiu clar, conservar les alcaldies d’algunes de les principals ciutats espanyoles que poden estar en perill de perdre en les municipals de 2015.

La proposta del PP planteja que la llista que arribe al 40% obtingua l’alcaldia. Menyspreant el 60% restant que passaria directament a l’oposició. D’aquesta forma, aconseguirien un reforçament del bipartidisme i una pèrdua de la pluralitat política i social.

Esquerra Unida, sempre han apostat decididament per la regeneració democràtica. Per aquest motiu, presentarem una moció per a que l’Ajuntament rebutge el Cop d’Estat institucional del PP. Al mateix temps, afegirem propostes que permeteran preservar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment.

Amb aquesta moció, des d’Esquerra Unida recordarem que el sistema electoral ha de garantir la proporcionalitat i ha de permetre que les opcions polítiques del teixit social de cada municipi configuren les majories dels diferents governs municipals amb el suport majoritari del vot popular.

Estefania blanes1.bmp

Estefania Blanes./

Davant la falsedat de l’oferta de diàleg i la reforma involucionista i antidemocràtica del PP, Estefania Blanes, Regidora d’Esquerra Unida, rebutja totalment l’elecció directa de l’alcalde. Afirma que “la més que previsible derrota electoral del PP a les properes eleccions municipals i autonòmiques, provoca aquest tipus de reaccions antidemocràtiques. Intenten d’aquesta manera, perpetuar-se en el poder a través d’un nou caciquisme.”

Davant les reivindicacions ciutadanes de més i millor  democràcia. Un temerós PP proposa canviar les regles del joc de les eleccions municipals en detriment de la qualitat democràtica.  També afirma que “és intolerable acceptar un canvi de les regles del joc democràtic sense un diàleg previ i sense un consens entre totes les forces polítiques.”

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *