foradia barnasants

Alcoi aprova la moció de rebuig a la reforma electoral de Rajoy

Fernando Pastor, portaveu del PP, en la línia de Jordi Sedano, va nomenar fins a "Podemos" per defensar aquesta reforma de la llei electoral (...) Segons Jordi Martínez el PP està jugant una partida de cotos (...) aprova la proposta de Mario Santacreu de col·locar càmeres en el poliesportiu Francisco Laporta i en la Font Roja (...)

pleno1El tema que va ocupar el debat del ple de l’ajuntament d’Alcoi el dilluns 8 de setembre va ser el de la reforma de la llei electoral que el PP vol aprovar. Segons aquesta reforma, governaria la llista més votada, l’alcaldia pertanyeria a les forces polítiques que adquirisquen el 40% dels vots. Així, s’impediria el govern de les coalicions postelectorals.

Jordi Valentí Martínez (PSOE) ha declarat que la reforma electoral que pretén el PP és anticonstitucional, no té el suport de cap altre partit i la va a aplicar de forma unilateral per a afavorir els seus interessos de partit.

El regidor no adscrit, Jordi Sedano, per la seua banda, ha dit que li sembla una reforma «raonable i de sentit comú», l’única crítica que admet és que es faça a última hora. Ha defensat la reforma com a llei que impedirà coalicions fracassades com la del tripartit d’Alcoi, «perquè ni Alicia en el país de les Meravelles es creu que l’Ajuntament d’Alcoi és la representació que va triar el poble. I és que Agulló (EU), Francès (PSOE) i Abad (Compromís) no són el mateix».

Segons Estefanía Blanes (EUPV), «el PP l’única cosa que pretén amb aquesta reforma [que, a més està en contra de la proporcionalitat] és perpetuar-se en el poder». Mentre la ciutadania està demanant més democràcia, continua la regidora de Participació Ciutadana, les elits solament es preocupen pel seu propi benefici.

El portaveu titular del Bloc-Compromís, David Abad, s’ha mostrat a favor d’un referèndum perquè siga la ciutadania la que decidisca si accepta aquesta reforma o no. Ha admès voler una reforma electoral, però sempre que estiga a favor de la proporcionalitat. A més, ha defensat les llistes obertes per a superar la disciplina de vots del partit i per a solucionar el problema de la representació dels regidors no adscrits a cap partit.

Fernando Pastor, portaveu del PP, en la línia de Jordi Sedano, va nomenar fins a “Podemos” per defensar aquesta reforma de la llei electoral, els ciutadans no seran enganyats pels partits polítics, doncs els pactes s’hauran de realitzar abans de les eleccions, «i si s’asseuen a la mateixa taula els nacionalistes del Bloc, els d’extrema esquerra d’EU, els antisistema de Podem i governen, em sembla molt bé,  però primer que ho diguen perquè la gent ho sàpia».

Jordi Valentí Martínez li ha contestat que les coalicions d’esquerres poden ser molt productives per a programes concrets, perquè encara que pensen diferent són més coses les que els uneixen que les que els separen. El que els ciutadans volen, ha continuat, és menys corrupció, menys Gürtel, menys Bárcenas, etc.; «el PP no vol una regeneració democràtica, sinó una degeneració democràtica». Segons Jordi Martínez el PP està jugant una partida de cotos i quan, a última hora, veu que està perdent, decideix canviar les regles del joc: «Volen fer el joc per a guanyar sempre».

Sedano insisteix en contra de les coalicions postelectorals, que no representen als ciutadans posat que les forces de l’esquerra són molt diferents, no és el mateix una EU, que vol un servei de brosses públic, que un PSPV, que no ho vol, ha defensat. Estefanía Blanes li replica preguntant-li que, com no adscrit, ell a qui representa.

Finalment la moció és aprovada sense el consens dels populars i els no adscrits.

D’altra banda, es presenta i aprova la proposta de Mario Santacreu de col·locar càmeres en el poliesportiu Francisco Laporta i en la Font Roja amb l’objectiu d’evitar incendis i uns altres possibles incidents.

Font: Rodrigo Paños Jiménez

bombersvalencia


Una resposta de Alcoi aprova la moció de rebuig a la reforma electoral de Rajoy

  1. Mariet ha dit:

    se pot dir “llei antipodemos”?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *