foradia subscriutegrat

Festa de la Romeria 2014 a la Font Roja

La proclamació de la festa de la Romeria es farà el dimarts a la Parròquia de Sant Jaume i Sant Francesc. Els dies 17, 18 i 19, es celebrarà el Tríduum en honor a la Mare de Déu dels Lliris. En arribar a la Font Roja el diumenge, es donarà l’esmorzar de cabasset, continuant una missa i concloent amb diversos actes culturals.

romeria2

En 1653 es van encontrar en la Font Roja uns lliris en la vulva dels quals es va apareixer la Verge Maria. Per a commemorar aquest fet, com és tradició, tots els anys es celebra la festa de la Romeria amb la que alcoians i alcoaines demostren el seu fervor a la patrona, engalanant la ciutat amb colors i oferint flors a la verge. La seua proclamació es farà aquest dimarts 16 a les 20:30 a la Parròquia de Sant Jaume i Sant Francesc, amb un pregó i un recital de l’Orquestra Simfònica Alcoiana.

Els dies 17, 18 i 19, a la mateixa parròquia es celebrarà el Tríduum en honor a la Mare de Déu dels Lliris. El dissabte al matí, Cercavila musical pararà per diversos barris d’Alcoi i a la vesprada, després de la celebració de l’Eucaristia, es traslladarà la imatge de la nostra Patrona fins a la Plaça d’Espanya. A la nit, conclourà l’himne de la Coronació.

El diumenge de matí, a les 6:30 després del rés de l’Àngelus, es traslladarà la imatge de la Mare de Déu des de la Parròquia de Santa Maria fins a la Parròquia de Sant Jaume. En arribar a la Font Roja, es donarà l’esmorzar de cabasset, continuant una missa i concloent amb diversos actes culturals, com ara, la dansà popular del Grup de Danses Carrascal i l’actuació del Grup Artístic de la Casa d’Andalusia. Per a finalitzar les festes, el dimarts 23 es realitzarà la missa d’acció de gràcies a la Parròquia de Sant Maure i Sant Francesc.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *