Museu Isurus, coneix el nostre entorn a l’antiguitat
Un grup de 24 persones (ple total) va gaudir de l'exitosa inauguració de la sèrie d'activitats del Museu Isurus. Diversió i aprenentatge per a tota la família. Cada dia finalitza amb una visita guiada pel Museu. Una experiència que enriquirà el coneixement sobre el nostre entorn.
Com era la vida fa 300 milions d’anys a Alcoi i voltants? Quins vestigis tenim sobre aqueixos primers rastres de vida? Quan va aparèixer el primer home? Com era el seu clima i entorn? Són algunes de les qüestions a les quals el Museu Isurus d’Alcoi ens respon a través de les activitats divulgatives que ens té organitzades.
El diumenge 14, ens comenta el president de l’Associació Paleontològica Alcoiana Isurus, Àngel Carbonell, un grup de 24 persones (ple total) va gaudir de l’exitosa inauguració d’aquesta sèrie d’activitats. En primer lloc van presenciar una didàctica xarrada sobre el clima en el qual vivien els nostres dinosaures per part del climatòleg Enrique Moltó; després van tenir l’oportunitat de construir amb les seues pròpies mans una sèrie d’aparells meteorològics, i finalment van realitzar una visita guiada pel museu. Diversió i aprenentatge per a tota la família.
Des de setembre fins a febrer, la segona setmana de cada mes podrem assistir a una sessió d’activitats temàtiques que combinen la didàctica (comptant amb la presència d’experts en climatologia, física, geografia…) amb la participació familiar (jocs, experiments, tallers…). El 12 d’octubre ens organitzen una Gymkhana en la qual els grups de visita hauran de descobrir quins són les peces paleontològiques i mineralògiques vertaderes i quins les falses.
El 9 de novembre, el físic José Cantó ens revelarà alguns dels secrets del nostre univers. El 14 de desembre tindrem l’ocasió d’excavar en un jaciment fictici. L’11 de gener, el geògraf Rafael Sebastiá ens parlarà sobre les roques que configuren la nostra comarca. El 8 de febrer, ens resoldran incògnites generals a través d’un circuit elèctric en el qual cal aparellar noms amb imatges i objectes.
Per descomptat, cada dia finalitza amb una visita guiada pel Museu Isurus, en el qual podrem traslladar-nos a milions d’anys a través de la contemplació de la dent de Mesosaurus, un rèptil d’un metre d’altura que va habitar en els nostres voltants fa uns 300 milions d’anys. Mitjançant la visualització de la col·lecció de fòssils i roques, podrem imaginar com era nostra zona fa milions i milions d’anys. Amb les col·leccions de petxines, cranis i arenes podrem endinsar-nos en les condicions de vida dels nostres ancestres…
En definitiva, una experiència que enriquirà el coneixement sobre el nostre entorn i sobre els orígens i desenvolupament de la vida en el mateix en la més remota antiguitat.
Comenta i participa-hi