foradia pressupostparticipatiualcoi

Podem Alcoi debat sobre les pròximes municipals

En aquesta línia es va assenyalar el problema dels “paracaigudistes”, gent que vol aprofitar el projecte Podem anteposant el seu benefici personal. També es va al·ludir a la necessitat de conformar una estructura ben consolidada.

podemosAl voltant de 70 persones van concórrer a l’última assemblea de Podem Alcoi, on, després de les normes bàsiques assembleàries i l’acta del dia, es va llegir el document esborrany de l’organització, en el qual consta que Podem és una estructura oberta i participativa on tots els membres tenen els mateixos drets: al sufragi actiu (elegir) i al passiu (ser elegit), a l’hora de votar una persona un vot, etc…

Així mateix l’objectiu de Podem, segons el document, és defensar i promoure els Drets Humans i la democràcia; i el seu motor principal és el debat i la participació ciutadana.

En el temps de debat, es van expressar alguns dubtes, com per exemple, la forma de participar en els processos de votació de les diferents assumptes, siga l’elecció de candidats, a tots nivells, municipal, autonòmic i estatal, siga l’elecció dels diferents principis organitzatius.

El procediment es va aclarir col·lectivament: per a tindre dret a vot el simpatitzant ha d’escriure’s en la pàgina oficial de Podem http://podemos.info/, la qual li facilitarà un codi personal que servirà per a votar en totes les qüestions que es van plantejant. Un simpatitzant va assenyalar el problema que comporta que moltes persones interessades pel projecte Podem no tinguen internet, es va proposar que els membres dels grups de treball s’encarreguen de portar ordinadors a les següents reunions i assemblees per tal que tots els simpatitzants que manquen de possibilitats o coneixements informàtics puguen participar en els processos d’elecció democràtics de l’organització.

A continuació, el debat es va centrar en la possibilitat que els cercles Podem de totes les localitats presenten candidatures o no a les eleccions municipals que es donaran en maig de l’any que ve. Algunes veus van exposar que és ara el moment per a presentar-se i entrar dins de l’ajuntament, però la majoria d’intervencions al respecte es van decantar per la negativa, raonant que és prematur per a una l’organització que està acabada de nàixer i que té l’aspiració de transformar la societat i la forma de fer política.

En aquesta línia es va assenyalar el problema dels “paracaigudistes”, gent que vol aprofitar el projecte Podem anteposant el seu benefici personal als objectius de l’organització, problema que s’acreix pel fet que les nostres lleis encara no contemplen un mecanisme de revocació de càrrecs. «Actualment hi ha més de 1.000 municipis amb cercles Podem, no més que hi haguera dos o tres casos a tota Espanya de pràctiques que transgrediren el codi ètic de Podem, els mitjans de comunicació ens farien un tabaco», va afirmar un membre.

També es va al·ludir a la necessitat de conformar una estructura ben consolidada amb l’objectiu de, en entrar en les institucions públiques, els cercles Podem tingueren la capacitat de transformar la realitat. En aquest sentit, una dona va llegir un paràgraf d’un article d’opinió del Nega, músic i seguidor del projecte:

“Fins i tot, Podem, malgrat el seu ascens fulgurant, té només dues o tres bales en la recambra i si no aconsegueix cotes de govern en un breu període de temps (deu ser en les pròximes generals), corre el risc de desinflar-se i acabar cooptat per la lògica electoral del règim: la il·lusió és un estat mental que no pot perpetuar-se sense resultats”.

Per avivar els ànims, un membre va exposar que encara que no es presentés el Cercle Podem Alcoi a les eleccions el treball i la funció política de l’organització seria molt gran, ja que el creixement constant qualitatiu i quantitatiu del Cercle donaria la possibilitat de fer pressió ciutadana a l’Ajuntament.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *