foradia subscriutegrat

El Toc manual de campanes d’Albaida data del segle XIII

Este any per primera vegada les campanes participaran en l’Entrada de Moros i Cristians que es celebrarà el dia 9 d’octubre. Albaida porta fent-se des d’el segle XIII sent l’única població de la Comunitat Valenciana que ha conservat esta tradició diària i ininterrompudament.

campaners albaida

Avui dissabte dia 4 de octubre les campanes d’Albaida a les 06:30 del matí realitzaran a mans dels Campaners d’Albaida el segon revolteig que anuncia la proximitat de les festes patronals i de moros i cristians.

El passat dia 29 de setembre, també a les 06:30, amb la presència de l’alcalde, regidors, rector, Cambreres de la Mare de Déu, president i Comissió de festes, regines i nombrós públic, es va fer el primer revolteig de campanes. Abans del revolteig es va entregar per part dels Campaners d’Albaida un pergamí al president i les regines major i infantil en record del seu primer revolteig de campanes de les festes de les que són protagonistes. Seguidament la regina major va connectar la il·luminació del cartell que en nom de REMEI presidirà totes les festes des de la balconada del campanar.

En les festes patronals les campanes d’Albaida, participen en tots els actes. Serà el dia 5 a les 24:00h quan les campanes amb un revolteig especial, en el que cadascuna en solitari i desprès totes juntes anunciaran a tota la ciutat d’Albaida que les festes han començat, i serà de forma manual, com en Albaida porta fent-se des d’el segle XIII sent l’única població de la Comunitat Valenciana que ha conservat esta tradició diària i ininterrompudament. Tradició que va ser reconeguda el 2013 com a Bé d’Interés Cultural Immaterial pel Govern Valencià.

El dia 6 es fan tocs de Vespra. I el dia 7 les campanes amb revoltejos, tocs i repics llançaran al vent l’alegria del poble que celebra les seues festes.

Este any per primera vegada les campanes participaran en l’Entrada de Moros i Cristians que es celebrarà el dia 9 d’octubre, quan els capitans arriben a la plaça major, el campanar esclatarà amb un revolteig de festa, per donar la benvinguda als capitans i anunciar a tot el poble d’Albaida que ja estan a la plaça.

El campanar d’Albaida estarà obert en horari de tocs per a totes aquelles persones que vulguen gaudir d’este patrimoni únic de tots els valencians.


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *