foradia subscriutegrat

Utilitzen dades del Servef per enviar cartes d’Alcoinnova

Esquerra Unida denuncia l’utilització del Servef per a benefici particular i partidista. Sergi Rodríguez: “S’ha de ser molt miserable per citar a les persones desocupades per vendre les ‘bondats’ del polígon de la Canal”. A la carta res s’esmentava sobre la intervenció d’un dels responsables d’Alcoinnova, el polígon industrial que La Española vol ubicar sobre l’aqüífer.

Esquerra Unida d’Alcoi vol denunciar públicament la utilització interessada i partidista dels recursos públics que el Partit Popular i l’empresa La Española han fet del Servef, l’organisme que suposadament treballa per combatre la desocupació i millorar l’empleabilitat dels ciutadans.

En paraules del coordinador local Sergi Rodríguez, “el que ahir es va veure a l’Àgora va ser una de les mostres més lamentables d’utilització per a serveis particulars dels recursos públics. Convocar a les persones que pateixen atur a un acte en què se’ls ven el projecte de polígon industrial a la Canal com una solució als seus gravíssims problemes no és només una instrumentalització clara i palmària d’un servei públic als interessos d’una empresa, és a més una de les mostres més deplorables de deshonestedat política i empresarial que s’han vist a aquesta ciutat”.

Segons ha conegut Esquerra Unida, centenars de ciutadans d’Alcoi en situació d’atur van rebre una carta del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) en què se’ls convidava a assistir a una sessió de ‘coaching motivacional’. A la carta res s’esmentava sobre la intervenció d’un dels responsables d’Alcoinnova, el polígon industrial que La Española vol ubicar sobre l’aqüífer que abasteix d’aigua potable a la majoria dels alcoians. I una vegada a la jornada, els assistents es van trobar en què se’ls parlava de com milloraria la seua situació vital en cas que el polígon s’arribe a construir.

“Ens sembla perfecte que La Española, dins la seua campanya de compra de voluntats i d’impuls a la seua imatge pública, patrocine jornades formatives. Ara bé; el que no sembla gens lícit és que aconseguisca la seua audiència fent servir les llistes del Servef, un organisme que paguem entre tots i totes, i en el qual, en teoria (i, cada vegada més, només en la teoria), confien les persones desocupades per a trobar feina”, explica Rodríguez, tot afegint que “encara és més intolerable que la Direcció General d’Ocupació, casualment ocupada pel dirigent alcoià del PP Rafa Miró, es preste explícitament a posar a l’abast dels interessos de l’empresa els recursos públics que gestiona. S’ha de ser molt miserable per, des de l’Administració, citar a les persones desocupades d’Alcoi per vendre les ‘bondats’ del polígon de la Canal”.

El coordinador local d’EU subratlla que aquestes maniobresencara evidencien més la connivència entre el Partit Popular i l’empresa que impulsa la requalificació de terrenys a la Canal, demostrant que la seua obstinació en el polígon no coneix cap límit ètic. I també denota que són coneixedors de que l’opinió pública no veu gens clara aquesta operació. Després de regar amb campanyes ben generoses els mitjans locals, ara apel·len directament a ciutadans que viuen una situació vital difícil. I ara, ¿ens hem de fiar del compromís amb el medi ambient de qui demostra no tindre principis ètics?”.


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *