foradia elgrat

Agullent serà la seu de la II Fira de la Biodiversitat Cultivada

Agullent serà la seu de la II Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià que tindrà lloc el 17, 18 i 19 d’octubre. La fira pretén posar en valor, donar a conèixer i conservar les varietats tradicionals agràries, i per això pretén ser un punt d’encontre entre llauradors i consumidors.

Fira agullentAgullent localitat de la Vall d’Albaida pren el relleu a la ciutat d’Elx, que va acollir al 2013 la primera edició de la Fira de la Biodiversitat Cultivada d’aquest esdeveniment promogut per nombroses organitzacions i entitats com Llavors d’Ací, la Unió de Llauradors i Ramaders, CERAI, la Plataforma per la Sobirania Alimentària del PV, la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica, entre d’altres, i que compta enguany amb la col·laboració d’entitats de la nostra comarca com el Banc de Llavors de la Vall d’Albaida, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) o la Colla Ecologista l’Arrel.

La Fira de la Biodiversitat Cultivada pretén posar en valor, donar a conèixer i conservar les varietats tradicionals agràries, i per això pretén ser un punt d’encontre entre llauradors i consumidors. La programació arrancarà divendres 17 d’octubre pel vespre i combinarà activitats lúdiques com un taller dels gustos, la projecció del documental sobre els menjadors escolars “El plat o la vida” o una exposició de carabasses, amb propostes més de reflexió com una xerrada de Lola Raigon, presidenta del SEAE, o una taula redona sobre els horts socials.

El dissabte per la vesprada s’oferirà una xerrada sobre sobirania alimentària de la mà de Henk Hobbelink, coordinador i cofundador de GRAIN, l’organització en defensa dels camperols que fa uns anys va rebre el Premi Nobel Alternatiu.

Diumenge a la Fira de la Biodiversitat Cultivada 19 d’octubre de matí al passeig de la Font Jordana hi haurà un mercat de venda de productes agroecològics, un intercanvi de llavors, així com nombroses activitats infantils.

L’accés a les xerrades i tallers de la fira és gratuït, però si algú està interessat en participar en les menjades col·lectives, o vol participar a la fira com a professional, cal que s’inscriga prèviament a través de l’enllaç que hi ha penjat a la pàgina web de l’ajuntament d’Agullent on a més es pot trobar tota la programació de la fira.

L’organització de la II Fira per la Biodiversitat Cultivada del País Valencià compta amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Agullent. Des de la corporació municipal s’ha mostrat la satisfacció per acollir la segona edició d’aquesta fira. “Estem molt contents de ser la seu d’aquesta segona edició de la fira i de tindre l’oportunitat en Agullent de comptar amb les nombroses activitats que hi ha programades per a tot el cap de setmana, doncs no només hi haurà un mercat agroecològic, sinó també xerrades, projeccions, animacions infantils, tallers i un fum d’activitats en el marc de la divulgació de la nostra cultura agrària”.

II FIRA BIODIVERSITAT CULTIVADA

(XERRADES, ACTIVITATS INFANTILS, MERCAT AGROECOLÒGIC, CONCERT, TALLER DEL GUST…I MOLT MÉS)

17-18 I 19 D’OCTUBRE A AGULLENT

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 17 d’octubre:

 • – 19:00 – 20:30 Conferència ‘La qualitat en l’alimentació. Importància de les varietats locals’. LOLA RAIGÓN, presidenta de SEAE i Manuel Figueroa, agricultor ecològic. En Auditori.
 • – 21:00 Sopar baix braç (cal fer reserva). En sala multiusos
 • – 21:30 AUDIOVISUAL I DEBAT: ‘Recuperant varietats, educant persones. MENJADORS ECOLÒGICS’ NANI MORÉ, cuinera. En sala multiusos.

Dissabte 18 d’octubre:

 • – Tot el dia. EXPOSICIÓ permanent de varietats locals. Sala multiusos i rebedor de la Casa de la cultura.
  Activitat simultània de 10:30 a 12:30h
 • -Trobada entre Productors/es i Consumidors/es: Presentació del Sistema Participatiu de Garantia (SPG) de la Xarxa Llauradora de les Comarques Centrals. Casa de Cultura.
 • -Jornada de treball ‘Bancs de llavors i Xarxa Valenciana de Llavors’. Casa de Cultura
 • -11:00 – 13:00 Taula redonda ‘HORTS COL·LECTIUS: municipals, escolars, socials’. Auditori
 • -12:00 – 14:00 El TALLER DELS SENTITS (sabors i qualitats organolèptiques). Local Filà Ben-Hulem
 • -14:00 – 16:30 Dinar (cal fer reserva)
  Activitat simultània de 16:30 a 18:30h
 • -Comunicacions de col·lectius i productores. Sala de conferències
 • -TROBADA DE SAVIS I SÀVIES (persones majors explicaren les seues experiències vinculades amb la vida rural). Sala multiusos / Parc de la Font Jordana
 • -19:00 – 20:30 Conferència ‘Drets perduts, varietats locals i sobirania alimentària’. HENK HOBBELINK, coordinador i cofundador de Grain. Auditori
 • – 21:30 Ruta de la DIVERSITAPA (tapes ecològiques a diversos bars restuarant de la localitat) Amb la col·laboració de Rest. Font Jordana, bar el Conde i bar la Plaça.
 • – 23:00 Concert: KONTAMINACIÓ AKÚSTICA I BESUGO / Sala multiusos

Diumenge 19 d’octubre:

 • -10:30 – 14:00 MERCAT AGROECOLÒGIC. al parc de la Font Jordana.
  Amb INTERCANVI DE LLAVORS i activitats infantils (amb l’actuació de la CONTACONTES Almudena Francés)
 • -14:30h  PAELLA ECOLÒGICA feta amb llenya  (reserva el teu tiquet a www.agullent.es)
Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *