foradia pressupostparticipatiualcoi

Teatre Calderón de luxe aquest cap de setmana

El Teatre Calderón d'Alcoi acollirà aquest cap de setmana dos muntatges de luxe. 'Enoch Arden', que es representa dissabte 18 d'octubre a les 20 hores al Teatre Calderón d'Alcoi, és una història d’amor i el diumenge les xiques de 'The Funamviolistas' .

Enoch-ArdenEl Teatre Calderón d’Alcoi acollirà aquest cap de setmana dos muntatges de luxe. El dissabte serà el torn del recital poètic de Rosana Pastor ‘Enoch Arden’, i el diumenge les xiques de ‘The Funamviolistas’, amb el seu flamant Premi MAX baix del braç, ens presenten una original proposta sorgida gràcies al mecenatge.

Enoch Arden’ és una peça de Richard Strauss basada en un poema d’Alfred Tennyson, interpretada de forma molt habitual dins dels repertoris de cambra als teatres d’arreu d’Europa. El pianista Glenn Gloud així com l’actor Orson Wells han estat alguns dels seus més famosos intèrprets. Ara, Procambra i Rosana Pastor han estat els primers en adaptar fragments de l’obra en un recital poètic amb piano (Òscar Oliver) i veu (Vicent Antequera), i en valencià. L’actriu valenciana Rosana Pastor serà l’encarregada de recitar ‘Enoch Arden’, però també ha estat al davant de la direcció.

‘Enoch Arden’, dissabte 18 d’octubre a les 20 hores al Teatre Calderón d’Alcoi,  és una història d’amor. Una història total que segueix la senda de ‘Cumbres borrascosas’, publicada per Emily Brontë. La història, en un primer nivell, es desenvolupa al voltant d’un triangle amorós – Enoch, Annie i Philip, amics des de la infància–, un triangle on s’exalten els valors victorians de la família i l’amistat. No obstant açò, més enllà d’aquesta història més o menys a l’ús, Enoch Arden és molt més, i els seus vertaders protagonistes són la grandiosa passió d’Enoch Arden i el mar. Un espectacle vibrant que integra música, narració i cant, per a rescatar alguns fragments genials del repertori menys conegut del compositor alemany Richard Strauss.

the-funamviolistas

La poesia d’Enoch Arden donarà pas a la música i el teatre gestual de ‘The Funamviolistas’. Les tres joves actrius i músics ens presenten el seu muntatge, homònim, que va ser guardonat com a Espectacle Revelació a la passada edició dels Premis MAX. Com a curiositat, val a dir que ‘The Funamviolistas’ va ser possible, en primera instància, gràcies a un projecte de mecenatge que va comptar amb 113 col·laboradors. Dins d’una intensa gira arreu de tot l’Estat espanyol, arriben a Alcoi després de trepitjar els escenaris més prestigiosos així com de participar als festivals de teatre i dansa més capdavanters.

‘The Funamviolistas’, diumenge 19 d’octubre a les 19 hores al Teatre Calderón d’Alcoi, és la història de l’encontre de tres dones singulars. Una història que comença amb tres solituds i que a través de la unió, la perseverança i l’amistat arribarà a la realització d’un somni comú. Si comptem amb què tot açò es narra sense una sola paraula i les tres intèrprets ho fan des del seu gest, el seu instrument i el seu cos, estem davant un espectacle únic i sense precedents.

Tres músics de corda, tres actrius que canten, ballen i sobretot, emocionen. Tres artistes integrals que aposten a transcendir els seus propis límits i interpretar des del teatre gestual, l’humor, la dansa, el cant, la música i la poesia visual per a no deixar indiferent a ningú. ‘The Funamviolistas’ sorprèn, emociona i diverteix a tots els públics, gràcies a la unió de dos idiomes atemporals i universals: la música i el teatre del gest.


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *