foradia subscriutegrat

ECO-DIMONI és fa amb una doble victoria

L'equip de l’ECO-DIMONI aconsegueix la primera posició de prototips en cadascuna de les categories ‘solar’ i ‘electrico’ de la competició internacional de vehicles de baix consum en la IV Edició de Solar Race Regió de Múrcia 2014.

20141020122018_fotoconlosdosDIMONI10712418_775878922447286_6298916381444312628_o

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la competició internacional Solar Race Regió de Múrcia 2014 en el Circuit Urbà de Múrcia. La competició ha comptat amb la participació de 24 equips de diferents Centres Educatius de la geografia espanyola, amb participants de diferents punts d’Alacant, València, Castelló, Astúries, Ciudad Real, Tarragona i Màlaga, a més d’un representant Internacional l’equip d’Hongria.

Els equips és donaven cita amb la finalitat de posar a prova els seus vehicles de baix consum i establir quin d’ells era el que podia realitzar major quantitat de quilòmetres recorreguts amb la menor energia.

ecodimoniEl projecte educatiu de l’IES COTES BAIXES va participar amb dues prototips, DIMONI 10.2 en la categoria “elèctric” i DIMONI 2.3 en la categoria “solar”, equipat amb els panells solars d’alta eficiència. Tots dos vehicles experimentals han sigut dissenyats i construïts íntegrament per alumnes i professors de l’institut dins del projecte educatiu que vénen desenvolupant des de 2006, en el que han anant modificant les seues motoritzacions al llarg d’aquests anys: gasolina, bio-ethanol, elèctric i solar.

Els resultats obtinguts per ECO-DIMONI han sigut:

  • • DIMONI 2.4 FV. Primer classificat en la categoria “solar” amb un resultat mitjà de 1162.1 km recorreguts per kilowat-hora consumit (millor registre: 2203,4 km/kwh).
  • • DIMONI 10.3 EV. Primer classificat en la categoria “electrico” amb un resultat mitjà de 341,9 km recorreguts per kilowat-hora consumit (millor registre: 350,4 km/kwh).

La prova suposa no solament eficiència, si no que per a poder puntuar en la Solar Race es necessita un mínim de tres registres vàlids, que exigeixen un alt grau de fiabilitat a nivells tant mecànics, com a elèctrics i de conducció.

Aquest pròxim divendres ECO DIMONI acudirà a l’acte de lliurament de la 2ª edició dels premis “Iniciatives que eduquen 2014” convocats per la fundació Atresmedia i Santillana, que tindran lloc en la seu de Atresmedia de Sant Sebastià dels Reis.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *