foradia cdturisme

Nous cicles de Formació Professional en Alcoi, Ibi i Ontinyent

Aquests nous cicles estan dins del Pacte Territorial per l'Ocupació en el que participen les comarques de la Vall d'Albaida, l'Alcoià i El Comtat, CC.OO i UGT a més de representants empresarials

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la secretaria autonòmica d’Economia Sostenible, Rebeca Torró i el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manolo Gomicia han presentat la nova oferta educativa en cicles de Formació Professional a les localitats d’Ibi, Alcoi i Ontinyent.

Com bé han explicat, aquests nous cicles formen part del Pacte Territorial per l’Ocupació, que és l’únic que uneix dos províncies, ja que està format per l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida, però, com ha dit Toni Francés: “és normal, ja que són l’eix industrial de la Comunitat Valenciana, que s’ha demostrat en aquesta època“, ja que com ell mateix ha explicat el sector del plàstic, tèxtil i el cosmètic, han tingut una capacitat d’adaptació exemplar per a poder elaborar material sanitari.

Aquest pacte aposta per la indústria 4.0, i per a poder dur-la a terme, és necessari potenciar la formació professional, per tal de millorar les competències dels treballadors, adaptant el sistema educatiu a les empreses.

Per la seua part, Manolo Gomicia ha anunciat que per al pròxim curs, aquestes tres localitats tindran una nova oferta formativa. En l’IES Jaume I d’Ontinyent, tindrà novament el cicle formatiu de grau mitjà de tèxtil, ja que fa uns anys es va desactivar. Com la idea és no repetir els cicles formatius per tal de poder donar més sentit a aquesta educació i harmonitzar-la, és per això, que l’IES Cotes Baixes d’Alcoi oferirà el cicle superior de tèxtil, i completar aquesta formació amb el màster de tèxtil que es pot estudiar al Campus de la UPV d’Alcoi.

Pel que fa al sector del plàstic, Ibi té un gran potencial en aquest tipus d’indústries. Per aquest motiu, en aquesta localitat s’oferirà el cicle superior en plàstic.

Tots aquests nous cicles compten amb una formació dual, assessorada per les empreses, ja que en molts casos les empreses opinen sobre quines competències ha d’adquirir l’alumnat.

Una altra de les novetats que s’ha anunciat és que el Ministeri d’Educació ha implantat una nova formació, que rep el nom de ‘Cursos d’Especialització’, que tenen una durada d’un any i pretén formar a tècnics d’una forma aventada. L’IES Cotes Baixes d’Alcoi serà el primer que tinga un curs d’aquest tipus i, serà sobre Fabricació Intel·ligent.

Rebeca Torró ha animat a la joventut a què es dedique i es forme en aquests sectors, ja que els empresaris de la nostra comarca estan demandant personal qualificat, i ha assenyalat que és molt importat tornar a la producció de material sanitari per tal de no dependre d’altres països en moments com aquests.

Torró a més, ha agraït a la conselleria d’Educació que haja atés la demanda que empresaris de la zona tenien i a Aitex per la tasca que ha realitzat durant aquesta època de crisi sanitària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *